Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce cred partonatele din industria alimentara despre reducerea TVA la alimente

ce-cred-partonatele-din-industria-alimentara-despre-reducerea-tva-la-alimente

Presedintele Romalimenta, organizatia reprezentativa a patronatelor din industria alimentara, spune ca aceasta masura va avea efect pe termen lung.


Continua dezbaterile pe marginea deciziei anuntate de guvern cu privire la reducerea de la 1 iunie a TVA pentru toate produsele agroalimentare, la jumatatea acestei saptamani exprimandu-si opinia in acest sens si presedintele patronatului din industria alimentara, Sorin Minea.
 
Acesta este de parere ca efectele reducerii TVA la alimente se vor mentine pe termen lung, chiar daca nu in aceeaai proportie si ca retailerii nu vor inregistra aceste efecte dupa reducerea TVA, insa pe partea de productie vor fi pierderi deoarece au crescut salariile, dar ai tarifele la energie.
 
„De la 1 iunie pretul scade real prin reducerea TVA la 9% la orice fel de produs alimentar, nu numai la carne, lapte sau fructe. Pana ai semintele sunt prinse, alunele, dulciurile, tot, cu exceptia bauturilor alcoolice.(...) In primele zile dupa reducerea TVA se va vedea o scadere a preturilor de 15%, dar pentru ca toate cresc in Romania exista posibilitatea ca din cele 15 procente sa se piarda, pana la sfaraitul anului, cel mult 5%, ai sunt darnic. Eu ma gandesc insa la 3%. Va ramane insa o scadere de preturi de cel putin 10%”, a declarat acesta in cursul zilei de miercuri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta mai spune ca producatorii nu vor creste brusc preturile, insa a avertizat asupra posibilitatii ca unii sa scumpeasca produsele alimentare incepand de acum , pentru a le scadea dupa 1 iunie, si a reveni astfle la nivelul pe care il practica in prezent.
 
Totodata, presedintele romanlimnta a declarat ca patronatul pe care il reprezinta va urmari atent piata si va sesiza autoritatilor orice abatere constatata in acest sens, pentru ca o lege pentru care se lupta de mai multi ani sa poata fi aplicata cu strictetea necesara.
 
„De opt ani luptam pentru aceasta lege ai explicam ca o vom respecta. Nu numai ca o vom respecta, noi cei care luptam, dar vom avea grija sa ii facem ai pe ceilalti sa o respecte, inclusiv prin reclamatii la ANAF, pentru ca vreau ca aceasta masura sa ramana, dar ai sa reziste pe piata cei corecti”, a mai declarat Sorin Minea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016