Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce factori influenteaza precizia aplicarii ingrasamintelor? 

ce-factori-influenteaza-precizia-aplicarii-ingrasamintelor

Ce factori influenteaza precizia aplicarii ingrasamintelor? 


O masina de fertilizat buna distribuie ingrasamantul cu precizie, egal si intr-o maniera uniforma pe teren. Alegerea ingrasamantului potrivit sta la baza obtinerii unor productii mari. stiti care sunt factorii care trebuie luati in considerare?

 

Caracteristicile fizice ale ingrasamintelor granulate au o influenta semnificativa asupra modelului de raspandire prin afectarea comportamentului granulei in distribuitor si a modului in care acesta se deplaseaza prin aer.

 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Uniformitatea si precizia aplicarii depind direct de calitatea ingrasamantului. in special, atunci cand se aplica cu masini centrifugale de fertilizat la latimi mari de lucru, ingrasamantul trebuie sa aiba caracteristici fizice clar definite si consecvente.

 

Densitatea mare

 

Granulele grele pot fi imprastiate la distante mai mari decat granulele mai usoare , crescand astfel raza de aplicare si suprapunerea corespunzatoare a latimilor . Densitatea mare este de preferat pentru o aplicare eficienta.

 

Dimensionarea optima a granulelor

 

Distributia dimensiunii ilustreaza marimea si uniformitatea granulelor de ingrasamant. Acesta influenteaza distributia uniforma in timpul aplicarii ingrasamintelor.

 

Ideal este daca 90% dintre granule au o dimensiune cuprinsa intre 2 si 5 milimetri.

Rezistenta la aglomerare

 

Granulele trebuie sa ramana separate intre ele pe toata durata utilizarii produsului. Aglomeratia perturba fluxul de curgere a produsului din distribuitor si duce la aplicarea de cantitati eronate.

 

Duritatea granulelor

 

Cu cat duritatea granulei este mai mare, cu atat creste rezistenta impotriva spargerii si formarii prafului in timpul depozitarii si aplicarii. Distributia devine astfel mai uniforma.

 

Incercati sa va reamintiti de aplicareaingrasamintelor si productia obtinuta de dumneavoastra in anii trecuti. Ingrasamantul pe care il utilizati este cel ideal?

Borealis L.A.T



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016