Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce fructe si legume vor primi elevii in noul an scolar

ce-fructe-si-legume-vor-primi-elevii-in-noul-an-scolar

Incepand cu prima zi a anului scolar care aa debutat luni, peste doua milioane de elvi vor primi la scoala fructe, legume, produse lactate si de panificatie.


Dupa ce luna trecuta a fost aprobat in sedinta de guvern Programul pentru scoli, gandit pentru a incuraja consumul de fructe si legume in randul elevilor dar si pentru a le asigura acestora o alimentatie sanatoasa in perioada in care se afla la scoala, joi a fost aprobata si lista alimentelor care vor fi distribuite copiilor, precum si limita valorica pentru fiecare prescolar sau elev care va beneficia de acest program.
 
Decizia a fost luata in ultima sedinta de guvern, avand in vedere ca luni a inceput un nou an scolar, iar programul trebuie pus in aplicare din prima zi, si mai ramasesera de adoptat normele de aplicare si de finantare.
 
In primul an de aplicare, Programul pentru scoli beneficiaza de o finantare de 377,08 miliooane de lei de la bugetul de stat, carora li se vor adauga 6,866 de milioane de euro alocati distribuirii de fructe si legume si 10,865 de milioane de euro pentru produse lactate si de panificatie, fiind vorba de fonduri europene, acordate prin Fondul European de Garantare Agricola.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea e priveste banii de la buget, 70,483 de milioane de lei vor fi alocati pentru acordarea gratuita de fructe şi legume, 41,408 milioane de lei, pentru derularea masurilor educative legate de acest sector, 109,3 milioane lei pentru acordarea gratuita de lapte de consum si produse lactate fara adaos de lapte praf, 41,408 milioane lei pentru derularea masurilor educative si 114,4 milioane de lei pentru acordarea gratuita de produse de panificatie.
 
Avand in vedere ca numarul elevilor si prescolarilor care vor beneficia de acest program depaseste doua milioane, limita valorica zilnica acordata fiecaruia este de 2,05 lei, dintre care 0,6 lei pentru portia de fructe si legume, 0,88 lei pentru portia de lapte de consum si produse lactate fara adaos de lapte praf si 0,57 lei pentru portia de produse de panificatie.
 
In ceea ce priveste masurile educative prevazute in program, acestea vor consta in  vizite la ferme pomicole, legumicole sau la ferme de producere a laptelui, la expozitii, targuri sau alte evenimente si activitati similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe si legume si lapte sau produse lactate, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe, legume si de lapte, sau de activitati educative practice.
 
Pe parcursul saptamanii, unui prescolar sau elev i se vor acorda gratuit doua portii de fructe sau legume, doua portii de lapte, o portie de produse lactate si 5 portii de produse de panificatie. Pentru asigurarea diversitatii, portia de fructe sau legume va fi insotita de o portie de biscuiti sau covrigi uscati, iar portia de lapte si produse lactate va fi insotita de corn sau baton. In cazul in care unitatile de invaţamant nu dispun de spatii de depozitare, portia de produse lactate poate fi inlocuita cu o portie de lapte.
 
Normele de aplicare adoptate joi contin si listele cu alimentele din cele trei categorii care vor fi distribuite copiilor, liste ce au fost intocmite tinandu-se cont de recomandarile specialistilor din Ministerul Sanatatii. Astfel, in categoria fructelor si legumelor care vor fi distribuite in scoli si gradinite sunt incluse mere, pere, struguri de masa, prune, morcov, pastarnac, telina radacina, sfecla rosie, ardei gras si castraveti proaspeti.
 
Totodata, lista produselor lactate include lapte de consum fara adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT), produse lactate fermentate fara adaos de lapte praf precum iaurt, lapte acru, lapte covasit, chefir, sana si alte sortimente de lapte fermentate sau acrite.
 
In fine, cea de-a treia lista, cea a produselor de panificatie, include corn sau baton din faina integrala, covrigi simpli sau biscuiti uscati din faina integrala, fara adaos de zahar, indulcitori si alti aditivi alimentari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016