Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce mai importam din Italia: fructe, legume, carne, dulciuri si cafea
Conform datelor Institutului Naţional de Statistică al României, schimburile comerciale între Italia şi România au atins în primele opt luni (ianuarie - august 2008) o valoare totală de 7,8 miliarde de euro. S-au înregistrat importuri din Italia în România în valoare de 4,3 miliarde de euro, în timp ce exporturile româneşti către Italia au atins 3,5 miliarde euro.
În ceea ce priveşte produsele agricole şi alimentare, Italia este al patrulea furnizor extern pentru România, după Ungaria, Germania şi Olanda.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În primele opt luni ale anului 2008, România a importat produse agro-alimentare italiene în valoare de 136 milioane de euro, în creştere cu 55,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (având o cotă de piaţă de 6,5% din totalul produselor agro-alimentare importate de România în aceeaşi perioadă). Importurile de astfel de produse reprezintă circa 3,5 % din totalul mărfurilor italiene exportate către România.
Fructe şi legume
Românii dau cei mai mulţi bani pe legume şi fructe - 38,9 milioane euro (+ 87,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007), din care fructe proaspete şi uscate 20,7 milioane (+69%) şi legume proaspete, congelate şi uscate 18,2 milioane de euro (+ 113,3%).
Din această categorie putem menţiona: fructe proaspete 18,6 milioane euro (+69%): piersici - 3,9 milioane euro, pere - 2,2 milioane euro, struguri de masă 2,5 milioane euro, kiwi - 1,5 milioane euro.
Ca legume proaspete importăm din Italia: roşii - 7,8 milioane euro (aproape de trei ori mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007), salate de diverse tipuri - 2 milioane euro, ardei - 1,9 milioane euro, altele (dovlecei, etc.) - 1,5 milioane euro, varză, conopidă - 900 mii euro
De asemenea, printre preferinţele românilor în materie de produse alimentare italiene se numără şi carnea şi produsele din carne -16,7 milioane de euro (+ 36%). În această categorie, ponderea cea mai importantă este reprezentată de carnea refrigerată sau congelată (12,4 milioane euro), destinată în special industriei de prelucrare a cărnii.
Citeste mai mult in ziarul Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura