Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce risca fermierii care nu iau masuri pentru combaterea ambroziei de pe terenurile pe care le detin
Presedintele Iohannis a promulgat legea ce prevede amenzi drastice petnru cei care nu iau masuri pentru distrugerea ambroziei pe terenurile pe care le detin, fie ca e voba de fermieri, fie de administratori de drumuri, proprietari de lacuri, sau responsabili de santier.
Astfel, presedintele iohannis apromulgat zilele trecute legea ce are ca scop principal combaterea ambroziei si prevenirea raspandirii acestei plante care provoaca probleme serioase persoanelor cu alergii la polen, mai ales in perioada de vara-toamna, cunoscuta ca „sezonul buruienilor”.
Legea prevede o serie de masuri pe care detinatorii de terenuri si administratorii de drumuri, cai ferate, cursuri de apa, lacuri, sisteme de irigatii dar si respondsabilii santierelor pe care se desfasoara lucrari de constructii, trebuie sa le ia pentru a combate aceasta buruiana si a preveni raspandirea acesteia.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Acestia vor fi obligati prin legea recent promulgata sa desfaoare periodic, in perioada cuprinsa intre rasarirea plantei si aparitia primelor inflorescente, mai precis pana cel tarziu la data de 30 iunie a fiecarui an, lucrari de intretinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrari si metode specifice, iar aceste masuri trebuie sa fie mentinute pana la sfarsitul perioadei de vegetatie a buruienii, adica finele lunii octombrie.
Totodata, Ministerului Sanatatii, Ministerului Mediului si Ministerului Agriculturii le revine sarcina de a desfasura anual campanii de informare şi conştientizare, impreuna cu partenerii locali, stabilind masurile ce se impun pentru limitarea ariei de extindere a acestei specii invazive şi eradicarea plantelor de ambrozie.
Legea prevede si sanctiuni pentru cei care nu vor respecta aceste prevederi, neefectuarea lucrarilor specificate constituind contraventie. Astfel, acestia vor fi in prima faza avertizati, iar in conditiile in care vor continua sa ignore masurile respective vor fi amentati cu sume cuprinse intre 750 si 5.000 de lei, in cazul persoanelor fizice, şi cu sume de la 5.000 de lei la 20.000 de lei, in cazul persoanelor juridice.
Verificarea si constatarea nerespectarii prevederilor legii, precum si aplicarea sanctiuniilor se vor face de catre o comisie mixta, construita prin ordin al prefectului, formata din specialisti desemnati din cadrul directiilor pentru agricultura judetene, comisariatelor judetene ale garzii nationale de mediu, direcţiilor judetene de sanatate publica si autoritaţii publice locale pe a carei raza teritoriala se face controlul.
In expunerea de motive ce a insotit proiectul legislativ, initiatorii au specificat ca ambrozia este cea mai puternica planta alergena din Romania. „Este o buruiana invaziva care creste pe marginea drumurilor, in spatiile verzi - deci acolo unde sunt terenuri neingrijite - si care are o perioada de inflorire in august si septembrie. Aceasta planta produce niste alergii atat de severe, incat chiar unele persoane, atunci cand este perioada de maxima inflorire, sunt scoase complet din munca, isi pierd capacitatea de munca. O singura planta de ambrozie matura poate sa elibereze pana la 8 miliarde de grauncioare de polen şi produce 30.000 de seminte care isi pastreaza puterea germinativa timp de 40 de ani” se mai arata in expunerea de motive.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 2.5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura