Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinstirea Arhanghelilor Mihail şi Gavriil la cea de-a 23-a ediţie a Târgului Naţional al produselor tradiţionale de la ASAS


Ziua de 8 noiembrie a calendarului ortodox este închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Arhanghelii, cu aripi si purtători de săbii sunt conducătorii cetelor de îngeri si călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai. În trecut, în societatea tradiţionala bucovineană, Arhanghelii erau sărbătoriţi pentru ca "ei sunt păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte, rugându-se lui Dumnezeu pentru sănătatea acestora".
În zonele muntoase, în care Arhanghelii erau celebraţi şi ca patroni ai oilor, stăpânii acestor animale făceau o turta mare din faină de porumb, numita "turta arietilor" (arietii fiind berbecii despărţiţi de oi), ce era considerata a fi purtătoare de fecunditate. Aceasta turta se aruncă în dimineaţa zilei de 8 noiembrie in tarla oilor, odată cu slobozirea între oi a berbecilor. Dacă turta cădea cu fata în sus era semn încurajator, de bucurie în rândul ciobanilor, considerându-se ca în primăvara toate oile vor avea miei, iar daca turta cădea cu fata în jos era mare supărare.

În satele şi târgurile bucovinene se făceau şi se fac şi astăzi, de 8 noiembrie, pomeniri si praznice pentru cei morţi iar în biserici, fiecare creştin aprinde cate o lumânare ca sa aibă asigurată lumina de veci, călăuzitoare pe lumea cealaltă.

La noi în ţară, peste 1.250.000 de români poartă numele Arhanghelilor Mihail şi Gavriil. Este un bun prilej să veniţi la Târgul produselor tradiţionale de la ASAS, pentru o aprovizionare cu toate cele necesare pentru o masă îmbelşugată.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ce am pregătit pentru dumneavoastră la această ediţie ?

Vă invităm la ediţia 23-a a Târgului din parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice să descoperiţi produsele a peste 25 de producători din toate zonele României - Maramureş, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal, Banat. Haideţi alături de noi să vă bucuraţi de preparate inedite, cum ar fi pâinea la ţest, păstrăv prăjit cu mămăliguţă şi mujdei cu leuştean, vin fiert cu scorţişoara, mozzarella de bivoliţă, iaurt de bivoliţă, bulz ciobănesc şi pastramă, sărmăluţe cu păsat maramureşene, legume, fructe proaspete dar şi conserve de toamnă şi murături pentru iarna ce se apropie.

Muraturile facute în casă, ambasadorii sănătăţii pe timp de iarnă

Din gradina toamnei am cules si am pus cu grija in butoaie, legume atent alese. Am adăugat din belşug mirodenii: marar, usturoi, frunze de telina, foi de dafin, boabe de piper, crengute de visin si... un strop de suflet! Astfel, Puiu Badea din judeţul Călăraşi produce muraturi asortate dupa o reteta proprie, naturala cu gust si savoare deosebita.

La cea de-a 23-a ediţie a Târgului de la ASAS vă puteţi bucura de castraveti, gogonele, pepenasi, morcovi, conopidă, mere si varza. Acestea, puse toamna tarziu la saramura, îşi păstrează aproape neatinse calitatile curative şi constituie o sursă nepreţuită de vitamine naturale. « La îndemnul rudelor şi prietenilor, am pornit la promovarea acestor produse bazat pe o reţetă originală. Visul nostru a fost acela de a oferi clienţilor, sătui de produsele fabricate în regim industrial, extrem de procesate, lipsite de gust şi secătuite de proprietăţi curative, un produs tradiţional, făcut în propria noastră gospodărie, cu multă dragoste şi răbdare, un produs în saramură, fără sare în exces, care poate îmbogăţi orice masă. Experienţa pe care am trăit-o în familie şi alături de prieteni am reuşit cu succes să o împărtăşim şi clienţilor noştrii, plăcut surprinşi de calitatea produselor noastre şi de plusul de savoare pe care acestea o dau mâncărurilor româneşti şi nu numai », ne-a marturisit Puiu Badea, din Călăraşi.

O premieră pentru această toamnă o constituie câteva produse noi in saramura de o calitate exceptionala - pepene galben, père, gulii şi zeamă de varză limpede şi roşie cu firicele de marar prin ea. De asemenea, veţi putea savura şi produse traditionale, cum ar fi: ardei copţi, ardei umpluţi cu varză, vinete coapte, zacusca, dulceaţă de gutui.

Strop de sănătate din fructe

Pentru că iarna bate la uşă este esenţial să ne ferim de bolile care vin odată cu sezonul rece. Aşadar, trebuie să ne ghidăm după vorba din popor, „un mar pe zi tine ţine doctorul departe” pentru că merele au un conţinut bogat de vitamina C, fibre si antioxidanţi. De altfel, toate fructele de toamnă (merele, perele, prunele, strugurii, gutuile, nucile sau castanele) sunt tonice pentru organism. Şi asta pentru că au un conţinut mai ridicat de fructoză. Astfel, zahărul natural ajută organismul din punct de vedere energetic, îmbunătăţindu-i tonusul. Copiii în creştere, tinerii care depun efort fizic şi intellectual dar şi persoanele în vârstă ar trebui să consume zilnic aceste fructe pentru a-şi întări organismul.

La a 23 -a ediţie a “Târgului naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale produse în ferme şi gospodării ţărăneşti” vă aşteptăm să vă bucuraţi de minunăţiile pe care această toamnă vi le oferă, direct de la producători autohtoni pentru că, cu ajutorul fructelor şi al legumelor vă veţi puteţi pregăti organismul pentru anotimpul rece, fortificându-l în acest fel cu minerale şi vitaminele de care corpul nostru are nevoie.

Din Oltenia – o cură de sănătate cu mere şi suc de mere din Horezu, Vălcea

Familia Conecini deţine în comuna Maldaresi, lângă Horezu în judeţul Vâlcea o plantaţie de meri cu soiuri diverse, atât din cele clasice romaneşti, cât şi câteva soiuri mai noi ce au fost plantate mai curând. Din soiurile noi se disting soiul “ Generos” şi soiul “Florina”.

Mărul “Generos” este un soi românesc, creat din încrucişarea mai multor varietăţi, printre care Frumosul de Voieşti şi Ionatanul. Culoarea rosu-deschis pe un fond verde-galbuile este foarte atrăgătoare, iar pulpa galbenă, cu textura fină, suculentă şi crocantă, având un gust plăcut, fin aromat, le face de-a dreptul irezistibile. Aceste mere dulci şi frumoase, care se recoltează la sfârşitul lunii septembrie, rezistă până în luna martie.

Mărul “ Florina” este un soi foarte rafinat, apărut pentru prima oara in Franţa. Fructele sunt supramijlocii sau mari, si, înainte de a fi culese de pe ramurile încărcate, sunt protejate de un strat fin de pruina, care le da un aspect foarte interesant. Altfel, lustruite, au o pielita roşu-vişinie cu luciu pronunţat. Aceste mere sunt excelente pentru a fi mâncate crude datorită pulpei consistente de culoare crem, potrivit de dulce si slab acidulata, dar cu o aroma deosebita. Recoltate în octombrie, se păstrează cel mai bine toata iarna, fără a-şi pierde din calităţi. “Sucul veritabil de mere produs de familia noastră chiar în incinta livezii, din mere proaspăt culese este preparat după o reţetă din bătrâni de prin partea locului. Secretul savorii şi aromei inconfundabile al sucului nostru consta în combinaţia specială dintre mai multe soiuri de mar, fiecare într-o anumita proporţie “, ne precizează Andra Conecini.

Mierea şi produsele stupului la Târgul Naţional al produselor ecologice tradiţionale şi naturale

Produsele apicole se vor alătura în acest weekend produselor tradiţionale, naturale şi ecologice de la Academia de Ştiinţe Agricole. Acestea sunt recomandate în orice casă în anotimpul rece, fiind energizante şi imuno-stimulatoare naturale. Polenul, lăptişorul de matcă, lăptişorul de matcă omogenizat în miere de flori de salcâm, mierea propolizată, şi însăşi mierea sunt întăritoare ale organismului în perioada de expunere la viroze şi afecţiuni gripale. Efecte apiterapeutice extraordinare are şi oţetul de miere şi mere, obţinut prin fermentaţie naturală, despre care se spune că poate vindeca 100 de boli.

De asemenea, veţi găsi şi cosmetice din miere şi produse derivate, fără parabeni, conservanţi şi coloranţi, creme după reţete tradiţionale de 45 de ani.

Carne de porc din rasa Mangaliţa din Lăpuşel

Carnea rasei de Mangaliţa este recomandată pentru mezeluri de factură specială, fără să fie necesar adaosul de slănină. Specialişti în nutriţie susţin că este considerabil mai mic conţinutul de colesterol atât în carnea, cât şi în slănina porcilor Mangaliţa. Grăsimea nesaturată a porcului Mangaliţa este mai sănătoasă decât a porcului obişnuit, este mai curată şi se topeşte la o temperatura mult mai scăzută.

“Vă aşteptăm să încercaţi cârnaţii ecologici din carne de Mangaliţa, jambon, jumările „Haiduc”, parizer, dar şi celelalte preparate ale firmei TOTO. Dorim ca marca maramureşeană a produselor TOTO să fie cunoscută atât în ţara cât şi în străinătate”, a precizat Ion Tătăran, administrator firma Toto SRL.



· Dulceţuri şi halva

La a 23-a ediţie a Târgului veţi putea alege din feluritele tipuri de dulceaţă realizată în stil turcesc, foarte concentrată şi dulce - dulceaţă de smochine, dulceaţă de trandafiri, dulceaţă de smochine, nucă şi susan, dulceaţă de mure, dulceaţă de vinete.

Dacă vă este dor de halva, nu trebuie să rataţi această ediţie pentru ca aici veţi găsi halva cu fistic şi halva cu cacao. Acest produs este realizat din seminţe de susan (nu floarea soarelui). Halvaua din susan este de o calitate superioară şi are un gust deosebit. Pentru curioşi, trebuie să menţionăm că halvaua nu se poate face în casă, deoarece se folosesc nişte prese puternice, de câteva sute de kilograme, ca să uniformizeze pasta de halva.

După ce v-aţi aprovizionat cu toate cele necesare unei mese bogate pentru sfinţii Mihail şi Gavril, la această ediţie a Târgului va mai puteţi bucura şi săpunuri naturale, tricotaje din lână şi tablouri hand-made, menite să ne bucure sufletul şi trupul.

Astfel, în premieră, la această ediţie veţi putea admira şi cumpăra tricotaje de iarnă din lână dar şi tablouri realizate 100% manual, tablourile Firart, decoraţiuni interioare care şi-au găsit valoarea pe piaţa design-ului de interior, atât în tara dar şi în străinătate. Aceste adevărate opere de artă sunt realizate dintr-o bucată de placaj, cuie, aţă de diferite culori şi foarte multă imaginaţie.



Sanflora săpun natural – echilibrul si tonusul natural al pielii Dumneavoastră



Asa cum v-au obişnuit, Doina si Marius Bratu, producătorii săpunului natural handmade SANFLORA, vă întâmpină cu un săpun diferit de orice alt produs comun pe care l-aţi utilizat până în prezent:

“Din propria experienţă a familiei, am constatat că în condiţiile unor probleme de sănătate a pielii, tratamentul prescris de medic includea în mod obligatoriu şi utilizarea unui săpun natural. Aşa am aflat că săpunurile comune produse industrial conţin conservanţi, derivaţi petrochimici, parfumuri şi coloranţi artificiali precum şi alţi aditivi sintetici care afectează echilibrul natural al pielii, diminuând funcţia protectoare a acesteia. Alternativa a apărut firesc: fabricarea manuală de săpun, exclusiv din ingrediente naturale, prin metoda la rece - un proces lent (aproximativ 4 săptămâni) ce păstrează active proprietăţile ingredientelor folosite. Săpunurile noastre conţin doar uleiuri vegetale, plante şi extracte din plante, miere, lapte de capră, argilă, uleiuri esenţiale extrase tot din plante, reţinând în produsul final întreaga glicerină rezultată în urma procesului de fabricare. Aceasta face ca produsele noastre să fie ideale pentru pielea sensibilă şi pentru persoanele care doresc produse de îngrijire a pielii de calitate, fabricate din ingrediente naturaleCum pentru noi utilizarea săpunului natural a adus cu sine echilibrul şi tonusul natural al pielii, dorim să vă împărtăşim câte ceva din experienţa noastră şi vă invităm să constataţi şi dumneavoastră binefacerile unui astfel de săpun !”
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016