Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ciobanii au anuntat pretul de criza la carnea de miel: 15 lei kilogramul
Producătorii de carne de miel din Braşov intenţionează să vândă mielul de Paşte din acest an „la preţ de criză”. Asta înseamnă, potrivit lor, că preţul kilogramului nu va mai creşte, ci va rămâne nivelul celui mai mic preţ practicat anul trecut: 15 lei/kg, transmite informatia.ro
Potrivit fermierilor, acum, un „miel la viaţă” se vinde cu 12 lei kg. „Ceea ce înseamnă că, la tăiat, ar trebui să fie 20-25 de lei”, ne-a declarat Alexandru Elei, unul din producătorii mari din Braşov, care şi-a estimat pentru acest sezon vânzări de 1.300 de bucăţi.
Producătorii spun că vor veni în pieţe chiar înainte de Paştele Catolic, care va fi sărbătorit anul acesta pe 12 aprilie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Dacă mieii vor fi buni de sacrificat, adică să aibă minim 7kg carcasa, vom ieşi la vânzare în săptămâna dinaintea Paştelui”, ne-a declarat Elei. „Măcar ca anul trecut să fie preţul. Eu şi anul trecut am dat mielul cu 15 lei, deşi se vindea la început cu 18 lei. Acum însă, cu criza asta… nu ştiu ce bani o să aibă lumea. La preţul ăsta însă nu o să reuşim să scoatem nici măcar ce am investit. De profit, nici nu poate fi vorba. Noroc cu subvenţia de la stat, a venit săptămâna trecută ultima parte. Furajele şi ele s-au scumpit. Deocamdată aşteptăm şi noi să vedem cum o să fie preţul anul ăsta”, a mai spus Alexandru Elei.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura