Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciolos: E o greseala sa ne concentram doar asupra PAC

ciolos-e-o-greseala-sa-ne-concentram-doar-asupra-pac

Dacian Ciolos, europarlamentar si fost prim-ministru, spune ca este "o greseala" concentrarea "doar asupra PAC si a bugetului PAC".


"Politica Agricola Comuna (PAC) este principalul instrument european prin care agricultorii sunt ajutati sa faca fata provocarilor. In viitor facem o mare greseala daca ne concentram doar asupra PAC si a bugetului PAC din diferite motive. Oricat efort am face, bugetul PAC nu o sa mai creasca. Trebuie sa ne asiguram ca el nu scade si ca banii raman in PAC pentru a face fata provocarilor. Dincolo de bugetul PAC despre care tot vorbim de cand Romania a intrat in Uniunea Europeana, trebuie sa fim constienti ca agricultura este cu totul indreptatita sa faca apel si la alte resurse financiare la care Romania va avea acces direct sau indirect din fondurile europene, la fondurile din politica de coeziune si de dezvoltare regionala si la proiecte mari de infrastructura care tin de agricultura, pentru toata partea de transformare, inclusiv transformarea digitala", a spus Ciolos.
 
In opinia sa, agricultura Romaniei va putea apela si la fondurile din Cercetare-Dezvoltare, dar care "ar trebui sa fie pilotate de sectorul productiv agricol si nu doar de stat".
 
"Evident ca statul are un rol cheie care nu poate fi inlocuit de altcineva, dar cred ca nu mai este suficient ca statul sa dea directia cercetarii agricole din Romania. Asta trebuie sa vina de la agricultori si pot fi folosite si aici fonduri europene. Mai sunt si alte instrumente financiare care vor aparea in perioada urmatoare. Pactul Verde va fi insotit si de un fond de tranzitie justa, de care vor beneficia toate tarile afectate de procesul acesta de transformare, iar Romania este al treilea beneficiar dupa Polonia si Germania. Aici sectorul agricol mai are nevoie de partea politica din Romania, pentru ca in masura in care va exista o viziune si un plan multianual de insotire a acestui proces de transformare a aplicarii Pactului Verde, agricultura si aici ar trebui sa beneficieze de acest instrument", a subliniat fostul comisar european.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Nu in ultimul rand, Ciolos a mentionat ca vor mai fi si alte instrumente financiare de investitii, care vor fi sustinute de banci de investitii cum sunt BERD, BEI si alte banci private. "Ar trebui privit ansamblul acestor oportunitati care se deschid in fata", a transmis fermierilor presedintele Grupului Renew Europe.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016