Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cititor RECOLTA: comisiile funciare au mână liberă să retrocedeze terenurile institutelor de cercetare, potrivit noii legi


Bună dimineaţa.

Măi taică, aflai o veste care -mi luă somnu’, nu mai putui să dorm.

Guvernul pregăteşte decesul staţiunilor de cercetare şi dezvoltare din întreaga ţară. Executivul vrea să dea mână liberă comisiilor judeţene să transfere zeci de mii de hectare de teren din averea statului şi din administrarea staţiunilor în propietatea localităţilor, modificând Legea nr.45/2009 a staţiunilor de cercetare şi dezvoltare din ţară aprobată de parlament.

Prin respectivul proiect, vor fi abrogate două aliniate din lege care făceau neretrocedabile terenurile staţiunilor: Art.31, al(3) şi al6), care spune:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


” Terenurile date în administrarea instituţiilor şi unităţilor de cercetare-dezvoltare de drept public sunt inalienabile, insesizabile, imprescriptibile şi nu pot fi scoase din propietatea publică şi din administrarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din agricultură şi silvicultură dacât prin lege”…..bla, bla, bla…

Mai simplu spus, comisiile funciare au mână liberă să retrocedeze terenuri, chiar dacă acestea aparţin domeniului public al statului.

Adevărul este că terenurile staţiunilor sunt de regulă aflate în zone cu potenţial imobiliar uriaş şi le-au făcut cu ochiul samsarilor de mulţi ani.

Cel mai mediatizat caz este cel de la Staţiunea Şimnic, Dolj.Prefectura a transferat terenul folosit de staţiune şi aflat în domeniul public al statului, în propietatea localităţilor Şimnic şi Gherceşti, apoi a fost retrocedat. A urmat o serie de procese între staţiune şiautorităţile publice, finalizate toate în favoarea staţiunii.

Cum nevoia de pământ a statului e mare, guvernul schimbă macazul şi modifică o lege proaspăt aprobată în 2009,care va lăsa staţiunile fără obiectul muncii.

Păi, măi taică, îţi mai vin somn când citeşti o asemenea prostie?!

Mie, nu!

Sănătate la toată lumea,

Mărin Ion din Băileşti,
apicultor.

icon.pdfReferinţe: http://www.recolta.eu/presedintele-cere-reexaminarea-legii-privind-academia-de-stiinte-agricole-si-silvice-gheorghe-ionescu-sisesti/ lege-45-2009-asas
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016