Teren nelucrat, lene, lipsa de perspective bine gandita, izolarea fermierilor in neputinta, lipsa productivitate, lipsa de alternative pentru fermieri, neimplicarea fermierilor, gandirea „las ca merge si asa”, buna organizare si strategie a samsarilor, neinterventia statului in stoparea sau diminuarea monopolului. Iata, cateva din probleme neelucidate, rezolvate ale fermierilor, organizatorilor si conducatorilor.
A striga ca se mareste si a nu actiona prin parghii democratice si transparente este sinucidere curata. Ce am facut eu si familia mea? Am introdus manufactura in familie - Eu FAC PAINEA CEA DE TOATE ZILELE. Fac maiaua numai cu drojdie, iau faina la un pret convenabil, o framant, o coc si o servesc proaspata, dupa cum doresc.
Cu alte cuvinte am reinventat „BRUTARIA FAMILIALA” pe care guvernantii nostri impreuna cu aberatiile Autoritatii sanitar veterinare, de-a lungul timpului au distrus-o.
Recunosc, este un efort in plus, dar sunt obligat sa o fac de situatia actuala. Si asa, decat sa mananc paine din Tarate (inainte numai vacile CAP-ului savurau acest „FURAJ”) mai bine mananc ce stiu ca mananc. Din gospodarii au disparut cuptoarele de vara, tinerii joaca risca pe maidan, etc.
In Gemania sI Austria se manaca CARTOF din productia 40.000 KG/HA. La noi a ajuns cartoful la pret fara concurenta – TRIPLU FATA DE PRETUL PAINII. Pe vremuri cartoful era un aliment de baza la pret de 0,30 bani. Manca porcul, Manca omul si se mai punea si paine. Faceam nazuri, spuneam ca amidonul din cartof copt alaturi de amidonul din paine este de tip Socialist. Iata acum preturi de timp Capitalist si saracie asisderea.
Un mic calcul. Un kg de faina 1,6 lei. Un kg de paine 3,5 lei. Tinand cont ca intr- o paine de 1 kg intra circa 800 gr. de faina, calculati domniile voastre, dragi cititori, care este beneficiul
Un fermier, ca si alti, ce traim vremuri pe care ni le-am ales singuri. Daca am gresit cu ceva va rog o buna intelegere. Putem schimba ori ba!? Eu cred ca DA.
Autor: Mitru
Răspunde-i autorului și participă la discuție
A striga ca se mareste si a nu actiona prin parghii democratice si transparente este sinucidere curata. Ce am facut eu si familia mea? Am introdus manufactura in familie - Eu FAC PAINEA CEA DE TOATE ZILELE. Fac maiaua numai cu drojdie, iau faina la un pret convenabil, o framant, o coc si o servesc proaspata, dupa cum doresc.
Cu alte cuvinte am reinventat „BRUTARIA FAMILIALA” pe care guvernantii nostri impreuna cu aberatiile Autoritatii sanitar veterinare, de-a lungul timpului au distrus-o.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Recunosc, este un efort in plus, dar sunt obligat sa o fac de situatia actuala. Si asa, decat sa mananc paine din Tarate (inainte numai vacile CAP-ului savurau acest „FURAJ”) mai bine mananc ce stiu ca mananc. Din gospodarii au disparut cuptoarele de vara, tinerii joaca risca pe maidan, etc.
In Gemania sI Austria se manaca CARTOF din productia 40.000 KG/HA. La noi a ajuns cartoful la pret fara concurenta – TRIPLU FATA DE PRETUL PAINII. Pe vremuri cartoful era un aliment de baza la pret de 0,30 bani. Manca porcul, Manca omul si se mai punea si paine. Faceam nazuri, spuneam ca amidonul din cartof copt alaturi de amidonul din paine este de tip Socialist. Iata acum preturi de timp Capitalist si saracie asisderea.
Un mic calcul. Un kg de faina 1,6 lei. Un kg de paine 3,5 lei. Tinand cont ca intr- o paine de 1 kg intra circa 800 gr. de faina, calculati domniile voastre, dragi cititori, care este beneficiul
Un fermier, ca si alti, ce traim vremuri pe care ni le-am ales singuri. Daca am gresit cu ceva va rog o buna intelegere. Putem schimba ori ba!? Eu cred ca DA.
Autor: Mitru
Răspunde-i autorului și participă la discuție
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News