Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cluj: Apicultorii sustin ca au avut cel mai slab an din ultimele decenii
Anul apicol 2010 a fost cel mai slab din ultimele decenii, din cauza ploilor abundente si a zilelor mult prea calduroase, spun crescatorii de albine.
“Culesul de la salcam, de la Valea lui Mihai si din sudul tarii, a fost unul destul de bun pentru albine, de intretinere, dar dupa cateva zile bune au urmat cele ploioase si cu nopti reci, iar albinele s-au hranit cu ceea ce au adunat in perioada de recoltare. A fost necesar ca stupilor mai slabi sa li se asigure hrana de catre apicultori, adica sirop preparat din zahar, altfel ar fi murit de foame. Nici la al doilea cules de salcam nu au fost rezultate bune, tot din cauza ploilor si a timpului nefavorabil. Conditia ca la recoltatul de salcam albinele sa lucreze bine si sa secrete nectar este ca temperatura minima sa fie, noaptea, de 12-15 grade Celsius, dar termometrele au aratat si 5-6 grade Celsius”, a opinat Sorin Camen de la Filiala din Cluj-Napoca a Asociatiei Crescatorilor de Albine (ACA).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Nici la culesul de tei rezultatele nu au fost multumitoare, nici pentru mierea poliflora, spune specialistul in cresterea albinelor. Doar in ultima perioada, culesul a fost ceva mai bun. Apicultorii care au fost cu stupii la cules de floarea soarelui, sau in Delta Dunarii, pentru floarea de menta, au obtinut cam 8-10 kilograme pe familie de albine. “Raportandu-ne la rezultatele de anul trecut, constatam o productie cu mult mai mica, as spune chiar foarte slaba. Anul trecut, apicultori din judetul Cluj sau din Salaj au obtinut, in medie, 30-40 de kilograme pe familie de albine, iar anul acesta maxim cinci kilograme pe un stup. In 2010, albinutele noastre a trebuit sa fie mereu ajutate, ca sa nu fie rapuse de timpul nefavorabil”, arata inginerul Sorin Camen.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News