Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cluj: au fost impadurite in acest an mari suprafete de teren


In acest an au fost regenerate 292 ha din fondul forestier de stat din judetul Cluj, 182 ha fiind impadurite, in timp ce pe suprafetele private administrate cu contract au fost impadurite 20 ha, a declarat inginerul Aurel Pepine, responsabil in relatia cu mass-media la Directia Silvica Cluj (DSC), informeaza Agerpres.
Fondul forestier al judetului Cluj are o suprafata totala de 153.518 ha si este administrat de opt ocoluri silvice, a spus Aurel Pepine, mentionand ca, in total, sunt 166 de padurari care intreprind actiuni specifice pentru paza si controlul circulatiei materialului lemnos.

Fondul forestier de stat administrat de DSC se intinde pe 70.344 ha, iar cel privat administrat pe baza de contracte cu Directia este de 42.053 ha. Pentru alte peste 40.000 de ha nu au fost incheiate contracte de administrare.

"In acest an, DSC a intreprins mai multe actiuni ce au vizat reducerea sustragerilor ilegale de arbori. Au fost intocmite actele de procedura pentru 66 de infractiuni silvice si 186 de contraventii, valoarea amenzilor ridicandu-se la 82.000 de lei. Volumul taierilor ilegale de arbori este de 1.787 mc, iar valoarea pagubelor din aceste taieri de 208.991 de lei. Pentru controlul circulatiei materialului lemnos s-au intreprins 1.621 de actiuni, fiind constatate 313 contraventii. Au fost confiscati 1.198 mc, iar valoarea amenzilor aplicate este de 148.900 de lei", a precizat Aurel Pepine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentantul DSC a adaugat ca si pentru verificarea activitatii padurarilor au fost efectuate 965 de inspectii de fond atat pe suprafetele proprietate de stat, cat si pe cele private administrate cu contract. Pentru consolidarea plantatiilor executate in anii anteriori, in 2008 s-au completat 46 ha de padure (43 ha in fond forestier de stat si 3 ha in fond forestier privat administrat), pe toate aceste suprafete fiind plantati 1.137.000 de puieti forestieri. Referindu-se la suprafata forestiera de la Maguri-Racatau, afectata de incendiul din luna august a acestui an, ing. Aurel Pepine a aratat ca masa lemnoasa recuperata este de 648 mc - cea mai mare parte fiind rasinoase, care va fi valorificata incepand cu luna ianuarie 2009.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016