Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cluj: Productia de cereale, mai mica decat anul trecut


Campania de recoltare a cerealelor se apropie de final in judetul Cluj, insa comparativ cu anul precedent productia va fi mai mica cu aproximativ 20-25%, din cauza secetei din primavara, a declarat, marti, pentru AGERPRES, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Cluj (DADRC), Ivan Ilarie. Graul a fost recoltat de pe 2.165 ha din cele 13.465 cultivate, productia medie actuala fiind de 2.560 kg/ha, iar orzul de pe intreaga suprafata de 813 ha, media realizata fiind de 1.670 kg/ha.

Pe terenurile in suprafata de 1.079 ha, din zonele Mociu, Turda si Frata, cultivate cu rapita, recoltarea este in plina desfasurare, a precizat reprezentantul DADRC, adaugand ca productia obtinuta pana la ora actuala este de 1.120 kg/ha. Directorul DADRC mai spune ca doar o mica parte din cantitatile recoltate au fost valorificate. "Preturile sunt foarte mici in aceasta perioada, respectiv de 0,4-0,5 lei/kg la grau si 0,9-1,0 lei/kg la rapita. In aceste conditii, producatorii prefera sa stocheze productia in speranta unor preturi mai bune", a explicat Ivan Ilarie.


Totodata, oficialul Directiei aminteste ca in jur de 40% dintre terenurile arabile din judetul Cluj au ramas necultivate in acest an, pentru ca proprietarii nu au primit sprijinul financiar din partea statului, de care aveau nevoie. "Cultivatorii de cereale isi pot vinde productia la niste preturi de piata derizorii, iar din banii castigati nu isi pot nici macar acoperi cheltuielile pentru lucrarile agricole din anul urmator", a explicat oficialul DADRC.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


El a aratat, de asemenea, ca perioada de seceta, care a durat pana in 27 mai, a afectat masiv culturile. "Dupa aceasta data, precipitatiile abundente au asigurat necesarul de apa din sol, dar a fost tardiv. In urma cu 4-5 ani, in judetul Cluj se cultivau cu grau 30.000 ha, iar in 2009 suprafata cultivata este de doar 13.465 ha. In 2008, s-au platit foarte tarziu subventiile de stat aferente anului 2007 si cultivatorii au fost descurajati. Nici in 2009 nu a fost mai bine. Taranii care nu si-au cultivat doi ani consecutiv terenul spun ca nu ar mai relua acum afacerea pentru ca o considera nerentabila", a aratat directorul Ivan Ilarie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016