Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cluj: Tot mai multe locuri de muncă devin disponibile în agricultură


În ciuda crizei economice prelungite, cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă îşi sporesc şansele dacă sunt dispuşi să accepte o slujbă în alt domeniu decât cel pentru care sunt calificaţi. Cel puţin aşa arată lucrurile la Cluj, unde, în ultima vreme, mai mult de 1000 de şomeri şi-au găsit de lucru. Cea mai mare parte dintre ei au fost angajaţi în alte domenii de activitate decât cele mai căutate înainte de criză.
Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Cluj, Daniel Don, spune la Romania Actualitati că tot mai multe locuri de muncă devin disponibile în agricultură, dar şi în industria uşoară, unde muncitorii formaţi în timpul regimului comunist au început să se pensioneze.

Daniel Don spune că, spre surprinderea multor şomeri, locurile de muncă în domenii precum tâmplăria sunt mai bine plătite decât cele din medicină ori din educaţie.

"Avem noi pieţe neexploatate şi nefructificate. De exemplu domeniul agricol, unde suntem foarte rămaşi în urmă; acolo se pot face asociaţii, se pot organiza oamenii să lucreze, să acceseze fonduri europene” a declarat Daniel Don.
O altă tendinţă este apariţia unor locuri de muncă în contextul unor schimbări pe pieţele internaţionale. Daniel Don afirmă că tot mai mulţi investitori sunt interesaţi de România, pentru că forţa de muncă românească a devenit mai ieftină decât în China.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


În schimb, domeniile care aveau o dinamică spectaculoasă înainte de criză, precum construcţiile ori comerţul, continuă să se confrunte cu mari dificultăţi. Însă piaţa locurilor de muncă, în ansamblu, a început să dea semne de revenire.

Luna trecută, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a reuşit să găsească locuri de muncă pentru 1200 de persoane în judeţul Cluj. De aceea, cheltuielile statului cu şomerii au scăzut de la 100 de miliarde de lei vechi la 80 de miliarde. În prezent, în judeţ mai există circa 20.000 de şomeri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016