Exclusiv
Publicat in: Stiri
Politica UE în privinţa biocombustibililor ar putea avea urmări secundare nedorite şi egale cu aproape 1,5 miliarde tone de gaze ce produc efectul de seră - cu aproximaţie totalul emisiilor anuale ale Rusiei sau ale Indiei, avertizează rapoarte oficiale, preluate de Reuters.
Aceasta înseamnă că, într-un interval de 20 de ani, biocombustibilii ar putea produce mai multe emisii de carbon decât benzina.

Evaluarea impactului a apărut, luni, în momentul în care ecologiştii au dat în judecată Comisia Europeană, pentru faptul că nu a dat publicităţii datele privind consecinţele negative ale combustibililor obţinuţi din recolte de porumb, grâu şi ulei de palmier.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

'Eforturile noastre de a înţelege şi de a influenţa politica UE privind biocombustibilii a fost, în mod repetat, îngreunată prin încercări de a restricţiona accesul la documente', a declarat avocatul Tim Grabiel, activist în cadrul ClientEarth, atunci când a demarat procedura în instanţă.

'Comisia conduce o operaţiune opacă', a mai spus el.

Centrul comun de cercetare al Comisiei (Joint Research Centre - JRC) a evaluat că între 201 milioane şi 1.092 miliarde tone de gaze ce provoacă efectul de seră ar urma să fie eliberate în atmosferă, în urma impactului complex pe care l-ar avea 'modificarea indirectă a destinaţiei terenului' pentru producerea de biocombustibili.

Aceste estimări au la bază un scenariu în care autovehiculele din traficul la nivel european nu ar arde mai mult de 7 la sută biocombustibili în 2020.

Însă noile rapoarte provenind de la marea majoritate a statelor membre ale Uniunii Europene arată că ţările respective ar intenţiona să utilizeze între 9 şi 11 la sută biocombustibili, ceea ce ar însemna că efectele secundare reale ar fi echivalente cu 1,5 miliarde tone dioxid de carbon.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că rapoartele a 7 dintre cele 27 de state membre nu au fost încă înaintate, aşa că, pentru moment, este imposibil de realizat o evaluare precisă. UE a fixat ţinte pentru energii regenerabile în transport, nu şi pentru biocombustibili, în mod special, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În esenţă, conceptul de 'modificare indirectă a destinaţiei terenului' (indirect land-use change) spune că dacă din recolta de pe un câmp cu cereale nu s-ar produce făină ci biocombustibil, atunci cineva, undeva, ar urma să se confrunte cu foamea, dacă acele tone de grâu pentru făină nu s-ar obţine în altă parte.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Uniunea Europeană şi Guvernul german doresc înlocuirea treptată a carburanţilor fosili cu biocombustibili
Uniunea Europeană şi Guvernul german doresc înlocuirea treptată a carburanţilor fosili cu cei...
Biocombustibilii, varianta viabilă la combustibilii fosili - Raport al CE
Grupul de experţi europeni în domeniul combustibililor folosiţi în transport a lansat marţi, 25...
Obiectivul european pentru biocombustibili scoate din productia de hrana o suprafata cat Irlanda
Planurile de a impune soferilor europeni sa foloseasca mai mult biocombustibil pana in 2020 ar putea...
Biocombustibilii vor aduce foamete şi defrişări de jungle
Verde nu înseamnă neapărat mai bine nici pentru oameni, nici pentru mediu. Biocarburanţii vor...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura

Rolul unei baterii auto este crucial, asigurand energia necesara pornirii motorului si functionarii componentelor electrice precum farurile, sistemul de climatizare si radioul. O baterie defecta poate afecta intreaga experienta de condus, iar prevenirea unui astfel de scenariu este esentiala. In ace... citeste mai mult
Gestionarea unei ferme productive necesita utilizarea unor echipamente specializate, care sa asigure atat randamentul, cat si bunastarea animalelor. Printre cele mai importante dispozitive se numara grupurile de muls si mansoanele, care sunt concepute pentru a simplifica procesul de muls si a obtine... citeste mai mult
Productia de branza este o industrie cu traditie, dar si o oportunitate cu potential de dezvoltare pentru antreprenori. Daca esti in cautarea unei idei de afaceri profitabile, investitia in productia de branzeturi poate fi alegerea ideala.... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton