Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeană dată în judecată pentru că a ascuns informaţii privind biocombustibilii


Politica UE în privinţa biocombustibililor ar putea avea urmări secundare nedorite şi egale cu aproape 1,5 miliarde tone de gaze ce produc efectul de seră - cu aproximaţie totalul emisiilor anuale ale Rusiei sau ale Indiei, avertizează rapoarte oficiale, preluate de Reuters.
Aceasta înseamnă că, într-un interval de 20 de ani, biocombustibilii ar putea produce mai multe emisii de carbon decât benzina.

Evaluarea impactului a apărut, luni, în momentul în care ecologiştii au dat în judecată Comisia Europeană, pentru faptul că nu a dat publicităţii datele privind consecinţele negative ale combustibililor obţinuţi din recolte de porumb, grâu şi ulei de palmier.

'Eforturile noastre de a înţelege şi de a influenţa politica UE privind biocombustibilii a fost, în mod repetat, îngreunată prin încercări de a restricţiona accesul la documente', a declarat avocatul Tim Grabiel, activist în cadrul ClientEarth, atunci când a demarat procedura în instanţă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

'Comisia conduce o operaţiune opacă', a mai spus el.

Centrul comun de cercetare al Comisiei (Joint Research Centre - JRC) a evaluat că între 201 milioane şi 1.092 miliarde tone de gaze ce provoacă efectul de seră ar urma să fie eliberate în atmosferă, în urma impactului complex pe care l-ar avea 'modificarea indirectă a destinaţiei terenului' pentru producerea de biocombustibili.

Aceste estimări au la bază un scenariu în care autovehiculele din traficul la nivel european nu ar arde mai mult de 7 la sută biocombustibili în 2020.

Însă noile rapoarte provenind de la marea majoritate a statelor membre ale Uniunii Europene arată că ţările respective ar intenţiona să utilizeze între 9 şi 11 la sută biocombustibili, ceea ce ar însemna că efectele secundare reale ar fi echivalente cu 1,5 miliarde tone dioxid de carbon.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că rapoartele a 7 dintre cele 27 de state membre nu au fost încă înaintate, aşa că, pentru moment, este imposibil de realizat o evaluare precisă. UE a fixat ţinte pentru energii regenerabile în transport, nu şi pentru biocombustibili, în mod special, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În esenţă, conceptul de 'modificare indirectă a destinaţiei terenului' (indirect land-use change) spune că dacă din recolta de pe un câmp cu cereale nu s-ar produce făină ci biocombustibil, atunci cineva, undeva, ar urma să se confrunte cu foamea, dacă acele tone de grâu pentru făină nu s-ar obţine în altă parte.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016