Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeană şi World Wildlife Fund susţin păşunatul din Maramureş


Câţiva fermieri din Maramureş primesc în sfârşit ajutor financiar pentru exploatarea ecologică a terenurilor agricole. Pentru că statul nu a reuşit să susţină fermierii mici din zonele ţării cu valoare naturală ridicată, WorWWF promovează un sistem inovator de păşunat.

Mulţi dintre fermierii din Maramureş de-abia supravieţuiesc, potrivit reprezentanţilor WWF. Peisajul aparte şi biodiversitatea acestuia depind de utilizarea zonelor cu potenţial natural ridicat în agricultură, lucru dificil din punct de vedere financiar pentru fermieri.

După aderarea României la UE lucrurile au devenit şi mai dificile, fiindcă majoritatea producătorilor de lapte din Maramureş nu pot îndeplini standardele UE în materie de igienă şi bunăstare a animalelor. WWF vor promova un sistem inovativ de păşunat, care, cu ajutorul unor măsuri legislative, va putea fi aplicat în toate zonele ţării cu potenţial pentru exploatarea agricolă ecologică.

Fermierul Petre Ţiplea este primul care a primit, prin programul finanţat de WWF, o cireadă formată din 22 vaci,4 tauri şi 9 viţei. El a fost selectat de reprezentanţii organizaţiei pentru că menţine, prin practicile agricole aplicate, o zonă cu valoare naturală ridicată (High Nature Value Farmland – HNVF). Pentru următorul pas al programului WWF are în vedere alţi doi fermieri din Maramureş.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


HNVF susţine consecutiv micii producători, de semisubzistenţă. “Modul lor de producţie, de organizare a păşunatului ori a obţinerii biomasei din păduri nu are un impact destructiv asupra naturii, motiv pentru care ei trebuie susţinuţi prin politici publice”, spune reprezentantul WWF Raluca Dan.

Prin acţiunea iniţiată cu sprijinul Comisiei Europene, WWF doreşte să contracareze declinul drastic al oieritului tradiţional pe păşunile de vară din zonă. Cu alte cuvinte, ei promovează legătura dintre conservarea naturii, economia locală şi comunităţi printr-un sistem de păşunat în mozaicul de pajişti şi păduri din zonele înalte ale Maramureşului.

În cadrul programului, aceste zone au fost numite pajişti cu valoare naturală ridicată (High Nature Value Farmland – HNVF). Prin utilizarea pajiştilor pentru păscut se favorizează păstrarea acestora deschise pentru păsările care cuibăresc, cum este fâsa de pădure şi mierla gulerată şi pentru raţele şi stârcii migratori.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016