Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conservele de legume au crescut cifra de afaceri fabricii Raureni

Producatorul de conserve Raureni estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 6 milioane euro, iar pentru 2012 o crestere de 20%, potrivit unui comunicat emis de companie. In acest an, conservele de legume (muraturi, legume pentru mancare, mancare gata preparata) au contribuit cu 47% la realizarea cifrei de afaceri, fiind urmate de otet – 18%, gemuri - 16%, compoturi - 9%, dulceata – 8%, si siropuri – 2%.
"Pentru 2012 preconizam o crestere a afacerii cu 20%, valorificand potentialul pietei pentru segmente de produse precum gemuri, dulceturi si compoturi. Ne-am propus si cresterea exporturilor care sa contribuie cu circa 10% la realizarea cifrei de afaceri, mentinand partenerii externi actuali si orientandu-ne totodata catre noi piete de desfacere, de exemplu Rusia", declara Dan Mutu, proprietar Raureni.
Fabrica Raureni a fost achizitionata la sfarsitul lui 2008, cu peste 4,5 milioane euro. In perioada 2008-2011, familia Mutu a investit aproximativ 5 milioane euro in modernizarea si retehnologizarea fabricii. Achizitionarea de echipamente tehnlogice performate, cu flux continuu, a echipementelor pentru sortarea si pregatirea materiei prime, linia de portionat pentru produse vascoase, depozitul frigorific si statia de epurare, reprezinta principalele investitii care au transformat fabrica Raureni intr-una dintre cele mai moderne fabrici din industria aliementara, conform standardelor Uninunii Europene.
In paralel, familia Mutu a investit aproximativ 2 milioane de euro in ferma proprie de la Dragasani, in utilaje agricole si sisteme de irigatii, depozite, sisteme de cantarire si sortare.
"Peste 30% din legumele si fructele folosite la fabricarea conservelor provin de la ferma proprie din Dragasani. Retetele pe care le folosim sunt traditionale si fara conservanti, de aceea calitatea materiei prime este foarte importanta. Ne adresam segmentelor de piata premium si mediu. Castravetii in otet, zacusca, dulceata de visine si gemul de caise sunt printre cele mai bine vandute produse Raureni", explica Dan Mutu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Raureni, infiintata in 1968, este una dintre cele mai cunoscute marci romanesti de conserve din legume si fructe. In prezent Raureni produce peste 50 de tipuri de conserve.
Produsele Raureni sunt prezente si pe pietele internationale din tari precum Italia, Spania, Germania, Anglia, Austria sau Canada. Compania Raureni este parte a Grupului Annabella, care se afla in top 3 angajatori din mediul privat in judetul Valcea.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Imaginea producatorului de conserve Raureni, reinventata de BrandFusion
- » Kurzii care detin monopolul pe piata legumelor si fructelor din Bucuresti, acoperiti de Garda Financiara Ilfov
- » Industria conservelor: Românii nu mai pun murături. Le cumpără.
- » Controalele de pe piaţa legumelor şi fructelor proaspete au atras amenzi de 174.850 lei în 5 zile
- » Romconserv: Romanii prefera conserve de legume locale
Ultima ora
- » APIA: Cererile de plata depuse de fermieri acopera deja peste 3 milioane de hectare
- » ANSVSA a aplicat deja amenzi de peste 1 milion de lei
- » Directorul executiv al DJA Caras-Severin, retinut pentru mai multe infractiuni
- » Campania de Primavara 2021 pentru achizitia de echipamente agricole
- » APIA: Platile sub forma de ajutor pentru cei care cresc porci si pasari, activate
Comentarii
0 comentarii