Simona Ceapalogu din localitatea Mihail Kogălniceanu are 17 vaci şi îşi vinde marfa de 16 ani în Piaţa Tomis 3. Taxele pe care este nevoită să le achite lunar sunt mult prea mari: 36 lei pe zi la Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța, 240 lei lunar pentru analizele pe care le fac medicii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi multe altele.
„Toţi trebuie să aibă certificat de producător. Doar în baza lui pot fi comercializate produsele lactate în pieţe sau în alte locuri stabilite de primării“ a spus el.
Laptele îl vinde cu 3 lei litrul, telemeaua de oaie cu 15 lei şi brânza de vaci tot cu 15 lei, bani cu care îşi asigură doar traiul zilnic. „Câştigul nostru este zero lei pe an. Dăm aproape 3.000 de lei pe lună numai pe taxe. Nouă nu ne mai rămâne mare lucru“ a precizat Simona Ceapalogu.
Citeste mai mult in Adevarul
„Toţi trebuie să aibă certificat de producător. Doar în baza lui pot fi comercializate produsele lactate în pieţe sau în alte locuri stabilite de primării“ a spus el.
Laptele îl vinde cu 3 lei litrul, telemeaua de oaie cu 15 lei şi brânza de vaci tot cu 15 lei, bani cu care îşi asigură doar traiul zilnic. „Câştigul nostru este zero lei pe an. Dăm aproape 3.000 de lei pe lună numai pe taxe. Nouă nu ne mai rămâne mare lucru“ a precizat Simona Ceapalogu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News