Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Copa-Cogeca: Noua legislatie UE din sectorul ecologic trebuie sa incurajeze productia ecologica europeana
Reactionand la noua propunere a Comisiei Europene privind productia si etichetarea ecologice, Copa-Cogeca a subliniat ca acestea trebuie sa tina cont de succesul actualei legislatii UE, permitand continua dezvoltare a productiei ecologice europene. Sectorul ecologic european este unul dintre sectoarele agricole care inregistreaza cel mai puternic grad de crestere.
Pekka Pesonen, Secretarul-General al Copa-Cogeca a declarat: „Noile norme trebuie sa permita o continua dezvoltare a productiei, sustinand in acelasi timp dezvoltarea pietei organice, pe baza instrumentelor adecvate. In primul rand, aceste norme nu trebuie sa descurajeze noi agricultori sa treaca la productia ecologica si pe cei care deja practica agricultura ecologica sa isi continue eforturile.”
Acesta a adaugat: „De exemplu, in numeroase regiuni, agricultorii trec adesea la productia ecologica intr-o serie de etape, din diverse motive, de tip economic sau structural. Fara posibilitatea de adaptare progresiva la productia ecologica,dezvoltarea sectoriala s-ar vedea franata”.
„Am dori de asemenea sa subliniem faptul ca agricultura ecologica este un sistem de productie holistic, bazat pe gestiunea specifica a resurselor naturale, fapt care impune limitari stricte ale utilizarii factorilor de productie chimici si sintetici, interzicand recursul la organismele modificate genetic. Agricultura ecologica este o metoda de productie globala, care prezinta cerinte suplimentare,- mai ales in ceea ce priveste bunastarea animalelor si protectia mediului. Procesul de productie trebuie, prin urmare, tratat ca intreg si nu doar din perspectiva produsului final. De aceea, consideram ca este extrem de important ca ansamblul controalelor sa vizeze in
continuare intregul proces.”
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Rousseau, Presedintele grupului de lucru „Agricultura ecologica” a declarat: „Intr-adevar, productia ecologica nu poate fi perceputa in afara contextului reprezentat de mediul inconjurator. Prin urmare, producatorii din sector nu ar trebui sa fie nevoiti sa suporte costurile unor contaminari accidentale sau a analizelor reziduurilor, fapt care ar spori foarte mult costurile suportate de acestia, ducand la pierderi substantiale de venit. Trebuie de asemenea identificata o solutie la problema gradului redus de disponibilitate a semintelor in cadrul noii legislatii europene privind semintele si materialul de inmultire a plantelor”.
Noul proiect legislativ a fost dezbatut cu ocazia reuniunii Ministrilor europeni ai agriculturii. Acesta vizeaza consolidarea si armonizarea normelor de productie, eliminand exceptiile si ameliorand sistemul de control prin reunirea tuturor prevederilor in cadrul unui singur text. Abordarea bazata pe riscuri in cazul controalelor oficiale se vede astfel consolidata. Este necesar ca exploatatiile agricolede tip ecologic sa fie gestionate conform tuturor normelor de productie aferente sectorului, ingredientele utilizate trebuind sa fie exclusiv ecologice.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura