Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copa-Cogeca: Noua PAC va fi mai complexa, birocratia va creste, iar sprijinul se va diminua in viitor

copa-cogeca-noua-pac-va-fi-mai-complexa-birocratia-va-creste-iar-sprijinul-se-va-diminua-in-viitor

Sectorul agricol are o contributie esentiala la depasirea crizei economice din UE, au afirmat astazi vorbitorii care au intervenit la o conferinta europeana de nivel inalt privind viitorul Politicii Agricole Comune, care s-a desfasurat in Sevilla. La conferinta „Noua PAC: un viitor pentru agricultori, un viitor pentru societate”, organizata de organizatia agricola spaniola Asaja in colaborare cu Copa-Cogeca au participat peste 300 de persoane din intreaga Europa.


In interventia sa din cadrul evenimentului, viceministrul regional al agriculturii din Andaluzia a
declarat: „Agricultura a jucat un rol pozitiv in criza economica, Andaluzia inregistrand anul trecut o crestere de 8% a productiei agricole si a exporturilor de bunuri. PAC a avut o contributie esentiala la facilitarea cresterii.
 
Vorbitorii au avertizat insa ca noua PAC va fi mai complexa, birocratia va creste, iar sprijinul se va diminua in viitor.
„Masurile de ecologizare din reforma vor fi costisitoare, iar productia agricola va fi expusa riscurilor, ceea ce constituie un motiv de preocupare, in special pe fondul cresterii estimate a cererii de alimente cu 60% pana in 2050”, a spus vicepresedintele Copa Harry Sinclair.
 
Acesta a prezentat apoi modalitatile prin care agricultorii pot avea un viitor viabil prin crestere ecologica si utilizarea mai eficienta a resurselor. „Acest lucru inseamna ca potentialul urias al agriculturii trebuie exploatat”, a afirmat acesta, subliniind ca in cadrul initiativei Orizont 2020 sunt disponibile mai multe fonduri pentru cercetarea in agricultura. „Insa trebuie sa se asigure transferul de cunostinte catre agricultori pentru a incuraja adoptarea unor solutii inovatoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru a pune in aplicare idei inovatoare la nivel de exploatatie sunt necesare investitii si masuri de modernizare”, a insistat acesta.
 
Dl Sinclair a subliniat in continuare nevoia de a consolida pozitia agricultorilor in lantul alimentar pentru a obtine venituri mai bune, intrucat in momentul de fata acestia obtin doar o fractiune din pretul unui produs.
Si Isabel Garcia Tejerina, secretarul general spaniol pentru agricultura si alimentatie, a subliniat acest lucru, insistand asupra faptului ca cooperativele agricole trebuie incurajate sa permita agricultorilor sa isi comercializeze mai bine produsele si sa isi imbunatateasca veniturile de pe piata.
 
Toate elementele PAC trebuie utilizate pentru a imbunatati competitivitatea sectorului agricol, a afirmat aceasta. Si agricultorii trebuie sa dea dovada de spirit antreprenorial si sa isi imbunatateasca pozitia pe piata.

In incheiere, presedintele Asaja, Riccardo Serra Arias, a subliniat importanta sensibilizarii consumatorilor privind beneficiile PAC si activitatea agricultorilor. Acesta a subliniat succesul campaniei de comunicare „Noua PAC: un viitor pentru agricultori, un viitor pentru societate”, care a inclus evenimente de tipul „ferma la oras” in Spania si Portugalia, care au atras peste 300.000 de vizitatori.

In urma conferintei se va organiza un eveniment final la Bruxelles la Parlamentul European la 24 martie, cu o expozitie de fotografii care reflecta imagini pozitive ale agriculturii si arata rolul crucial al agricultorilor in furnizarea de alimente sanatoase si de calitate, in protectia mediului, mentinerea zonelor rurale si in societate datorita PAC.

La incheierea conferintei a fost prezentata o declaratie privind modalitatile cheie de a asigura un
sector viabil pentru agricultori si societate.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016