Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cota de pescuit la calcan, pe agenda de lucru a Consiliului Ministrilor Agriculturii din Uniunea Europeana


In cadrul reuniunii Consiliului ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana desfasurata la Bruxelles in data de 20 noiembrie 2009, din partea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a fost prezent domnul Danut Apetrei, Secretar de Stat.
Subiectele principale aflate pe agenda reuniunii au vizat printre altele, ajutoarele de stat pentru achizitionarea terenurilor agricole - solicitarea Poloniei, sustinuta de Ungaria si Letonia, situatia pe piata comunitara a carnii de porc, noile provocari pentru paduri - subiect introdus la solicitarea Frantei (importanta padurilor din punct de vedere economic, al protectiei mediului si amenajarii teritoriului). Totodata, au avut loc discutii privind viitoarea conferinta ministeriala referitoare la Organizatia Mondiala a Comertului, situatia pietei laptelui si a produselor lactate.

De interes pentru Romania si Bulgaria a fost propunerea de Regulament privind stabilirea posibilitatilor de pescuit si a conditiilor aferente pentru anumite resurse aplicabile in Marea Neagra pentru 2010, respectiv stabilirea cotei pentru calcan.

Urmare a negocierilor trilaterale care au avut loc in marja Consiliului si a propunerilor tehnice privind Planul de management inaintate si sustinute de Romania prin Reprezentanta Permanenta anterior reuniunii, cota pentru calcan s-a stabilit la 96 tone (impartita in mod egal intre Romania si Bulgaria) reprezentand o reducere cu 4% (fata de propunerea CE care prevedea o reducere cu 25%).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cadrul intalnirii s-a stabilit ca, pentru mentinerea cotei de 96 de tone, se introduce o noua perioada de prohibitie in perioada 1 ianuarie si 15 februarie 2010, iar Romania si Bulgaria trebuie sa prezinte pana in 15 februarie 2010 Planurile nationale de management si control al pescuitului (capturile accidentale de calcan rezultate anterior datei de 15 februarie vor trebui inregistrate si debarcate, fiind deduse din cotele nationale).

De asemenea, Comisia Europeana a fost de acord cu propunerea Romaniei si Bulgariei privind analiza posibilitatii de cooptare in programul de conservare a resursei a altor state care pescuiesc in Marea Neagra. Regulamentul in forma convenita va fi adoptat prin procedura scrisa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016