Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Covasna: Festivalul International de Pomana Porcului, la Balvanyos. ANTREC promoveaza turismul culinar
Un număr de 14 echipe din Germania, Ungaria şi România au participat, sâmbătă, la prepararea de bucate tradiţionale specifice zonelor din care provin, în cadrul Festivalului Internaţional de Pomana Porcului organizat în staţiunea Băile Balvanyos din judeţul Covasna.
Primarul comunei Turia, Daragus Attila, care este şi preşedintele ANTREC Covasna, a declarat sâmbătă pentru Mediafax că 14 echipe din ţară şi din străinătate s-au înscris la Festivalul Internaţional de Pomana Porcului de la Băile Balvanyos, aflat la cea de-a VI-a ediţie, cel mai mare de acest gen din România. Potrivit sursei citate, din străinătate au venit mai multe echipe din Ungaria, dar şi din Germania.
Echipele au participat, vineri seară, în ziua sosirii, la o cină tradiţională secuiască, iar în ziua concursului au fost treziţi cu sunetul trompetei şi servite cu un pahar cu palincă. Ulterior, a avut loc defilarea echipelor.
Festivalul este o îmbinare de obiceiuri populare şi tradiţii gastronomice, concurenţii fiind îmbrăcaţi în portul tradiţional specific zonei pe care o reprezintă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Mascota festivalului este un porc îmbrăcat în şorţ alb, care stă pe un butoi de vin, iar în mână ţine un cârnat. Animalul are o şapcă pe care scrie Balvanyos, locul desfăşurării festivalului.
Organizatorii Festivalului susţin că la baza acestui festival a stat ideea că, în Secuime, sacrificarea porcului în această perioadă a anului este o tradiţie şi sunt foarte mulţi care nu au participat la un astfel de eveniment.
De altfel, în ultimii ani autorităţile covăsnene au încercat să promoveze evenimentele legate de turism în judeţ, iar promovarea tradiţiilor locale este asigurată şi de o serie de evenimente gastronomice, precum Parada Cârnaţilor de la Sfântu Gheorghe, Festivalul Cartofului de la Târgu Secuiesc, Concurs de preparare a tocăniţei la ceaun în oraşul Covasna, Festivalul Pescăresc la Belin sau Festivalul Vânătoresc de la Malnaş-Băi.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura