Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Covasna: Peste 150 de cai bolnavi de anemie infecţioasă (SIDA cailor) vor fi sacrificaţi


Aproximativ 150 de cai din judetul Covasna, diagnosticati cu anemie infectioasa, vor fi sacrificati pana la finele lunii mai, actiunea avand ca scop limitarea extinderii acestei boli cunoscute si sub numele de ”SIDA cailor”. Directorul Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Covasna, dr.Siko Barabasi Sandor, a precizat ca animalele bolnave nu pot fi tratate, iar infectia se transmite la cele sanatoase prin intermediul capuselor, al tantarilor sau al mustelor.
”Virusul este foarte rezistent. De exemplu, in sangele uscat de pe fan, virusul isi pastreaza capacitatea infestanta 180 de zile”, a mentionat dr. Siko. Potrivit acestuia, caii infectati nu prezinta niciun semn clinic in prima faza a bolii, insa, dupa cateva luni, dau brusc semne de oboseala si mor ”fulgerator”.

Proprietarii cailor vor fi despagubiti la pretul pietei, in acest scop fiind constituita la nivel judetean o comisiei de evaluare a animalelor ce vor fi sacrificate. Dr. Siko a mai spus ca proprietarii care vor refuza sa coopereze in aceasta campanie de interes national si nu vor preda cabalinele bolnave la abator vor fi amendati cu pana la 24.000 lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


De la inceputul acestui an au fost sacrificati 59 de cai, iar cei 16 proprietari au primit o parte din banii acordati drept despagubiri, iar diferenta urmeaza sa o primeasca in scurt timp. ”Pana cand intregul efectiv de cai infectati nu se va sacrifica, posibilitatea reacutizarii infectiei la un numar mai mare de animale este permanenta”, a mai spus dr. Siko, care a dat asigurari ca aceasta boala nu se transmite la om.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016