Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de oi si capre pot primi ajutor de la stat


Crescătorii de animale care îndeplinesc anumite condiţii vor primi, de la bugetul de stat, sprijin financiar pentru achiziţionarea de berbeci şi/sau ţapi pentru reproducţie, în cuantum de 60% din preţul de achiziţie (dar nu mai mult de 1.000 lei) al fiecărui exemplar, potrivit unei Hotărâri adoptate în şedinţa de miercuri a Executivului.

Beneficiarii sprijinului pot fi crescătorii de animale, membri ai unor asociaţii de crescători de ovine sau caprine, ale căror efective sunt înscrise în controlul oficial al producţiei şi care:
- parcurg o formă de pregătire profesională în domeniul creşterii animalelor, respectiv au studii superioare sau medii de profil, un curs de specializare de scurtă durată sau, în cazul persoanelor juridice, au angajată o persoană care îndeplineşte aceste condiţii
- au în proprietate minimum 30 de femele ovine/caprine pentru fiecare ţap/berbec achiziţionat
- achiziţionează între 2-25 berbeci/ţapi

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, pot beneficia de fonduri si asociaţiile de crescători de ovine sau caprine care au angajat cel puţin un inginer zootehnist si achiziţionează între 10-200 capete, în vederea utilizării la însămânţări artificiale sau montă dirijată.

Rasele de lapte, carne sau pielicele din speciile ovine şi caprine care pot fi achiziţionate în baza acestui act normativ vor fi stabilite prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la propunerea Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ).

Cererile pentru solicitarea sprijinului financiar pot fi depuse la Direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, până la data de 25 noiembrie 2008, însoţite de:
- copia diplomei de studii/ atestatul cursurilor de pregătire profesională a solicitantului sau a persoanei angajate (în cazul asociaţiilor) sau copia contractului de muncă al inginerului zootehnist, sau adeverinţă care să ateste înscrierea la o formă de pregătire profesională în domeniul creşterii animalelor
- adeverinţă eliberată de consiliul local din care să rezulte numărul de femele deţinute de solicitant
- copia facturii pentru achiziţia berbecilor/ţapilor
- copia certificatelor de orgine ale acestora
- copia avizului de import al berbecilor/ţapilor, aprobat de ANARZ

Animalele achiziţionate în baza prevederilor acestei Hotărâri se utilizează, cel puţin 3 ani, pentru reproducţia dirijată în scopul ameliorării genetice a efectivelor de ovine/caprine, perioadă în care reprezentantul Oficiului judeţean pentru Ameliorarea şi Reproducţie în Zootehnie.

Valoarea totală a fondurilor care vor fi alocate în acest sens se ridică la circa 25 milioane lei şi va fi asigurată din bugetul MADR pe anul 2008.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016