Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Apicultorii solicita pastrarea albinei in viitoarea Lege a zootehniei
Romania produce, in medie, 22.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele au atins in anul 2015 un varf de 1,47 milioane de familii de albine.
Excluderea albinei ca specie din noua Lege a zootehniei va aduce mari prejudicii apiculturii, un sector cu traditie in Romania, cu peste 40.000 de apicultori inregistrati si peste 1,4 milioane familii de albine, avertizeaza reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA).
„Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, ca reprezentant al tuturor apicultorilor din Romania, doreste sa sensibilizeze opinia publica si factorii responsabili de legiferarea in domeniul agriculturii ca apicultura din Romania se simte marginalizata in urma deciziei Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor din data de 4.12.2018 de excludere a albinei ca specie din noua Lege a zootehniei. Aceasta decizie va aduce mari prejudicii acestui sector, cu traditii adanci in viata si istoria poporului roman si care, in ultima perioada, este supus unor presiuni deosebite: schimbari climatice, depopulari si mortalitate ridicata, tratamente fitosanitare, conditii de piata nefavorabile”, afirma reprezentatii ACA, intr-un comunicat.
In acest context, apicultorii solicita pastrarea albinei in viitoarea Lege a zootehniei ca parte din zestrea zootehnica a acestei natiuni.
Romania produce, in medie, 22.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele au atins in anul 2015 un varf de 1,47 milioane de familii de albine. In prezent, exista 1,45 milioane de familii de albine, cresterea anuala fiind de doar 3-5%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
La nivel national, sunt inregistrati in jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.
Potrivit ACA, in ultimii 2-3 ani, consumul de miere a inregistrat o crestere de 15%, pana la 550 de grame pe locuitor pe an, insa si in aceste conditii Romania se afla tot la sfarsitul clasamentului, la nivel european. Datele statistice arata ca romanii consuma de 3-4 ori mai putina miere comparativ cu cele doua kilograme consumate in Germania sau 1,5 kilograme in Olanda si Belgia. Din pacate, tot din cifrele statistice, se vede ca romanii consuma in fiecare zi 70 de grame de zahar si doar 3 grame de miere.
De la 1 ianuarie 2019, va intra in vigoare programul Mierea in scoli, ceea ce inseamna ca 1,4 milioane de copii vor primi un borcan de 350 de grame de miere poliflora din productie interna, program care va stimula consumul, dar va sustine si apicultorii autohtoni.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturi