Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Crescatorii de ovine ameninta ca reiau protestele daca Legea Vanatorii nu se modifica pana la sfarsitul lunii vitoare
Acestia spun ca nu se vor lasa dusi cu vorba si vor renunta la intantiile lor doar in momentul in care vor avea certitudinea ca autoritatile si-au tinut promisiunile pe care le-au facut in urma protestului din 15 decembrie.
„Protocolul incheiat intre Comisia pentru Agricultura din Camera Deputatilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si Federatia Agrostar in vederea modificarii Legii 407/2006 modificata si completata, prin Ordonanta de Urgenta, in urma protestului crescatorilor de ovine si caprine, nu rezolva toate carentele legii. Astfel, in continuare ramane Art. 4 (1) care prevede ca nimeni nu are dreptul de a vana pe terenul proprietatea altuia fara a avea asupra sa autorizatia de vanatoare. Ceea ce inseamna ca, in continuare, fermierilor le poate fi tulburata posesia, legea permitand acest lucru. Nici problema despagubirilor nu a fost rezolvata. Crescatorii de animale nu sunt despagubiti de catre asociatiile de vanatori care se ocupa de fondurile de vanatoare, atunci cand animalele salbatice din fondul de vanatoare de care acestia au grija le ataca stanele sau le distrug recoltele. Prin urmare, consideram ca s-a facut un mic pas in rezolvarea situatiei, dar asteptam cu interes constituirea grupului de lucru, convenita prin Protocol, pentru a putea trece la modificarea legii, grup de lucru care inca nu s-a constituit. Daca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2016 legea nu va fi modificata, crescatorii de ovine si caprine afiliati la Agrostar sunt hotarati sa reia protestele”, se arata i ncomunicatul crescatorilor de ovine.
Reamintim ca pe 15 decembrie, cateva mii de crescatori de ovine au protestat in capitala importiva acesatei legi, lunad cu asalt Parlamentul si reusind sa strapunga cordoanele de jandarmi, in dorinta lor de a fi primiti la discutii cu parlamentarii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Acestias au incheiat protestul numai dupa ce a fost semnat un protocol intre Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor, Ministerele Agriculturii si Mediului si Federatia Agrostar, protocol care parafeaza modificarea unor articole din Legea Vanatorii.
Protocolul are doua puncte, primul facand referire la modificarea prin Ordonanta de Urgenta a celor doua articole controversate din Legea Vanatorii, respectiv cele referitoare la pasunat si la numarul de caini pe care crescatorii de animale il pot folosi pentru protejarea stanii, iar punctul doi prevede constituirea unui grup de lucru, in perioada urmatoare, format din cele patru parti semnatare, care va modifica toate prevederile legale in vigoare cu incidenta asupra bunei desfasurari in sectorul agricol.
In sedinta de miercuri, 16 decembrie, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care prevederile legii contestate de crescatorii de animale au fost prorogate pana pe 25 aprilie anul viitor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi