Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de pasari se plang ca piata autohtona e invadata de oua din import, cu prospetime indoielnica

crescatorii-de-pasari-se-plang-ca-piata-autohtona-e-invadata-de-oua-din-import-cu-prospetime-indoielnica

Cele mai multe oua din import provin din Polonia, iar crescatorii spun ca productia din fermele romanesti depaseste deja necesarul de pe piata.


Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania a tras un semnal de alarma in privinta faptului ca piata romaneasca este invadata de importuri de oua ieftine si cu o prospeţime indoielnica, in special din Polonia, fapt care i-a adus pe producatorii romani in pragul falimentului.
 
In acest sens, Ilie Van, presedintele asociatiei , spune ca gradul de autosuficienta pentru ouale de consum in piata interna este de 105,2%, ceea ce inseamna ca pe piata sunt cu 5,2% mai multe oua produse la intern decat necesarul de consum. La acestea se adauga si ouale din import si astfel se ajunge  la o suprasaturatie mult mai mare a pietei.
 
Principalul exportator de oua catre Romania este Polonia, 82% din totalul importurilor de oua provenind din aceasta tara, iar pretul oului la poarta fermei in Polonia in perioada ianuarie-iunie 2016 a fost de 0,35 lei/ou.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 „Desi pretul la poarta fermei in Romania este printre cele mai mici din UE, mult sub media UE, iar pretul mediu la poarta fermei in Polonia este cel mai mare din UE, mult peste media UE, pretul mediu al oualor care se comercializeaza din Polonia pe piata Romaniei este de 80% din pretul mediu intern din Polonia. Unele oferte ajung chiar la 50% din pretul mediu intern la poarta fermei in Polonia”,  a mai declarat Ilie Van.
 
Avand in vedere aceasta situatie, crescatorii de pasari din Romania protesteaza ferm fata de concurenţa neloiala cu oua din Polonia si solicita autoritatilor abilitate din Romania sa notifice Polonia si Comisia Europeana, intrucat acest fenomen duce la falimentul fermelor din Romania.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016