Crescatorii de pasari se plang de pretul scazut al oualor

Acestia spun ca pretul a scazut cu 15% de la inceputul anului, precizand ca si oferta este mai mare fata de perioada similara din 2018.
Presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van, a declarat zileel acestea ca, in prezent pretul unui ou la poarta fermei a ajuns la 28 de bani, cunoscand o scadere de 15% fata de luna decembrie a anului trecut.
„Oul este singurul produs din lista produselor alimentare care a inregistrat o scadere pe ceea ce a comunicat statistica. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile sunt mult mai mici la poarta fermei, cu circa 22%, iar acum un ou se vinde, in medie, cu 28 de bani bucata, fara TVA. Este un pret de faliment. Nu avem cresteri sub nicio forma in industria avicola. In conformitate cu Observatorul Preturilor de la nivelul UE si a Indicelui Pretului de Consum raportat de Institutul National Statistica la 10 aprilie preturile au scazut la poarta fermei cu 15% si la consumator cu 5%” a mai explicat acesta.
Totodata, Ilie Van a subliniat ca primavara si vara pretul oualor scade la producatorii din industria avicola deoarece apare pe piata si oferta gospodariilor taranesti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
„Fermierul, chiar daca ar vrea sa creasca pretul, nu poate, pentru ca piata nu suporta. Faptul ca sunt speculanti pe piata, care iau cu un pret mic de la fermieri si pe urma il cresc de doua-trei ori, aceasta nu este treaba fermierilor, este a autoritatilor sa faca ordine in piata”, a adaugat Van.
Romanii cumpara in perioada Pastelui intre 170 si 180 de milioane de oua, cu 50% mai mult decat intr-o luna obisnuita, iar industria avicola poate acoperi toate aceste cresteri de consum.
Un roman mananca, in medie, 240 - 250 de oua anual, ceea ce reprezinta un consum de 20 pana la 22 de oua intr-o luna obisnuita, insa in luna in care se sarbatoreste Pastele consumul pe locuitor creste la circa 30 de oua.
Cei peste 200 de producatori de oua din UCPR realizeaza 75% - 80% din productia autohtona de oua obtinuta in sistem industrial, iar productia anuala de oua se ridica la circa 1,60 de miliarde de bucati.
„Oul este singurul produs din lista produselor alimentare care a inregistrat o scadere pe ceea ce a comunicat statistica. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile sunt mult mai mici la poarta fermei, cu circa 22%, iar acum un ou se vinde, in medie, cu 28 de bani bucata, fara TVA. Este un pret de faliment. Nu avem cresteri sub nicio forma in industria avicola. In conformitate cu Observatorul Preturilor de la nivelul UE si a Indicelui Pretului de Consum raportat de Institutul National Statistica la 10 aprilie preturile au scazut la poarta fermei cu 15% si la consumator cu 5%” a mai explicat acesta.
Totodata, Ilie Van a subliniat ca primavara si vara pretul oualor scade la producatorii din industria avicola deoarece apare pe piata si oferta gospodariilor taranesti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Fermierul, chiar daca ar vrea sa creasca pretul, nu poate, pentru ca piata nu suporta. Faptul ca sunt speculanti pe piata, care iau cu un pret mic de la fermieri si pe urma il cresc de doua-trei ori, aceasta nu este treaba fermierilor, este a autoritatilor sa faca ordine in piata”, a adaugat Van.
Romanii cumpara in perioada Pastelui intre 170 si 180 de milioane de oua, cu 50% mai mult decat intr-o luna obisnuita, iar industria avicola poate acoperi toate aceste cresteri de consum.
Un roman mananca, in medie, 240 - 250 de oua anual, ceea ce reprezinta un consum de 20 pana la 22 de oua intr-o luna obisnuita, insa in luna in care se sarbatoreste Pastele consumul pe locuitor creste la circa 30 de oua.
Cei peste 200 de producatori de oua din UCPR realizeaza 75% - 80% din productia autohtona de oua obtinuta in sistem industrial, iar productia anuala de oua se ridica la circa 1,60 de miliarde de bucati.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Bursa de peste de la Tulcea, deja inaugurata de doua ori, inchisa
- » O noua fabrica de nutreturi, deschisa in Romania
- » ANPC a propus inchiderea a doua magazine Carrefour si au dat amenzi de 301.000 lei
- » MADR: Romania nu poate accepta plafonarea platilor in noua PAC
- » Au fost aprobate fondurile pentru o noua etapa a dezvoltarii Sistemului national antigrindina
Ultima ora
- » APIA: Cererile privind ajutorul de stat pentru cresterea animalelor pot fi depuse pana pe 16 decembrie
- » Agricultura nu a pierdut niciun leu la rectificarea bugetara
- » APIA: 55.460 de fermieri primesc peste 17 milioane de euro
- » ASFOR: Munca cinstita a ajuns sa fie o rusine in Romania
- » 4 noi produse romanesti, sub lupa Comisiei Europene
Comentarii
0 comentarii