Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Creşterea struţilor a devenit o afacere profitabilă chiar şi în Maramureş, în condiţiile în care un ou costă 100 de lei
Atraşi de veniturile avantajoase obţinute în urma comercializării cărnii şi a ouălor de struţ, maramureşenii din localităţile limitrofe ale municipiului Baia Mare au început să crească astfel de păsări încă de acum cinci ani.
În momentul de faţă, în judeţ există circa 15 ferme unde se cresc păsările exotice, dintre care trei sunt în evidenţa Direcţiei Sanitar Veterinare.
O familie de struţi, formată din două femele şi un mascul, poate costa şi până la 3.000 de euro, iar un singur ou, care este echivalentul a 24 de ouă de găină, costă 100 de lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Am început afacerea, deoarece am auzit că se câştigă bine. Nu-mi pare rău deloc. Este profitabil să cumperi struţii de mici pentru a obţine un profit mai considerabil”, spune crescătorul Ovidiu Cosma din Copalnic Mănăştur.
El a început să crească struţi în urmă cu trei ani, când a achiziţionat un mascul şi o femelă. În momentul de faţă, în gospodăria lui sunt opt exemplare. „Struţii nu trebuie hrăniţi din abundenţă şi nici nu sunt pretenţioşi la mâncare. Consumă zilnic cam două kilograme de cereale. Aici intră lucernă, ovăz sau soia”, a spus Ovidiu.
Crescătorii celei mai mari păsări de pe glob susţin că producţia anuală a cărnii de struţ este mai profitabilă decât la orice alt animal, iar piaţa a devenit extrem de receptivă în ultima perioadă, în judeţ. „Un singur kilogram de carne îl vând la 50 de lei”, a mărturisit gospodarul din Copalnic.
Puii se scot primăvara şi vara, iar ouăle din afara acestui interval se direcţionează către consum. „De obicei, le vând restaurantelor şi pensiunilor din Baia Mare. Au mare căutare, pentru că nu conţin colesterol”, a spus Ovidiu Cosma.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News