Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cristian Pârvan, CNPR: Trebuie să reducem din exporturile de grâu şi porumb în formă brută şi să-l producem în loc să-l dăm la alţii


În contextul actual al economiei româneşti, dar ţinând cont şi de turbulenţele de pe pieţele externe, românul ar trebui să-şi orienteze investiţiile spre sectoare mai sigure şi, de ce nu, şi mai profitabile. Dacă anul trecut întreprinzătorii mizau pentru 2010 pe afaceri în energie regenerabilă, reabilitare termică sau infrastructură, se pare că şi pentru anul acesta au rămas în mare parte cam aceleaşi domenii. Astfel, pentru cei care decid ca începând de anul acesta să devină oameni de afaceri, sectoarele cele mai sigure pentru a începe o investiţie sunt în primul rând în industria alimentară autohtonă, infrastructură şi energie regenerabilă.
Majoritatea întreprinzătorilor chestionaţi de Curierul Naţional sunt de părere că cel mai profitabil, dar şi cel mai sigur sector unde putem investi este industria alimentară autohtonă.

''Cea mai mare greşeală a României a fost că nu a investit şi nu a dezvoltat sectorul agricol. Toţi cei care vor să investească anul acesta ar trebui să o facă în industria alimentară autohtonă, în tot ceea ce ţine de hrana românului. Asta ar duce la creşterea producţiei de produse alimentare autohtone, pentru că ar trebui ca românii să consume numai produse tradiţionale româneşti şi nu toate prostiile importate, care sunt şi mai scumpe şi de o calitate mai proastă'', a declarat, pentru Curierul Naţional, Florea Pîrvu, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Industria alimentară, principala oportunitate pentru investiţii

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Mai mult decât atât, acesta susţine că dezvoltarea agriculturii româneşti este benefică atât pentru populaţie cât şi pentru stat.

''Dacă am produce la potenţialul nostru, nu am mai avea nevoie de importuri. Nu am mai plăti miliarde de euro pe produse pe care le putem face şi noi şi mai ieftine şi mai bune. Pe de altă parte, investiţiile în mediul rural necesită şi anumite stimulente din partea guvernanţilor care ar trebui să le facă sătenilor nişte sisteme de irigaţii, de canalizare ca lumea. Păi de ce credeţi că nu există sere în România, mai ales în mediul rural? Pentru că nu poţi să pui săracul ţăran să-şi ude legumele sau fructele scoţând apă cu găleata din fântână şi cărând-o în seră. Este inadmisibil aşa ceva, mai ales pentru o ţară membră UE'', a subliniat Florea Pîrvu.

De aceeaşi părere este şi directorul general al Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR), care a adăugat că România are un potenţial agricol uriaş, dar care nu este exploatat.

''Agricultura alimentară şi mai ales industria alimentară reprezintă un sector care nu e exploatat la adevărata lui valoare. Avem potenţial uriaş în agricultură şi este spre binele nostru să ne folosim în mod inteligent de resursele oferite de mama natură. Ce este iar important, este că trebuie să reducem din exporturile de grâu şi porumb în formă brută, şi să-l producem în loc să-l dăm la alţii, chiar dacă este furajer sau de panificaţie'', a declarat pentru Curierul Naţional Cristian Pârvan, directorul general al CNPR.

Acesta a dat spre exemplu o firmă de macaroane, care ar putea produce şi grâul pe care-l foloseşte la fabricarea pastelor.

Citeste mai mult in Curierul National
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016