Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cristian Pârvan, CNPR: Trebuie să reducem din exporturile de grâu şi porumb în formă brută şi să-l producem în loc să-l dăm la alţii
În contextul actual al economiei româneşti, dar ţinând cont şi de turbulenţele de pe pieţele externe, românul ar trebui să-şi orienteze investiţiile spre sectoare mai sigure şi, de ce nu, şi mai profitabile. Dacă anul trecut întreprinzătorii mizau pentru 2010 pe afaceri în energie regenerabilă, reabilitare termică sau infrastructură, se pare că şi pentru anul acesta au rămas în mare parte cam aceleaşi domenii. Astfel, pentru cei care decid ca începând de anul acesta să devină oameni de afaceri, sectoarele cele mai sigure pentru a începe o investiţie sunt în primul rând în industria alimentară autohtonă, infrastructură şi energie regenerabilă.
Majoritatea întreprinzătorilor chestionaţi de Curierul Naţional sunt de părere că cel mai profitabil, dar şi cel mai sigur sector unde putem investi este industria alimentară autohtonă.
''Cea mai mare greşeală a României a fost că nu a investit şi nu a dezvoltat sectorul agricol. Toţi cei care vor să investească anul acesta ar trebui să o facă în industria alimentară autohtonă, în tot ceea ce ţine de hrana românului. Asta ar duce la creşterea producţiei de produse alimentare autohtone, pentru că ar trebui ca românii să consume numai produse tradiţionale româneşti şi nu toate prostiile importate, care sunt şi mai scumpe şi de o calitate mai proastă'', a declarat, pentru Curierul Naţional, Florea Pîrvu, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
Industria alimentară, principala oportunitate pentru investiţii
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Mai mult decât atât, acesta susţine că dezvoltarea agriculturii româneşti este benefică atât pentru populaţie cât şi pentru stat.
''Dacă am produce la potenţialul nostru, nu am mai avea nevoie de importuri. Nu am mai plăti miliarde de euro pe produse pe care le putem face şi noi şi mai ieftine şi mai bune. Pe de altă parte, investiţiile în mediul rural necesită şi anumite stimulente din partea guvernanţilor care ar trebui să le facă sătenilor nişte sisteme de irigaţii, de canalizare ca lumea. Păi de ce credeţi că nu există sere în România, mai ales în mediul rural? Pentru că nu poţi să pui săracul ţăran să-şi ude legumele sau fructele scoţând apă cu găleata din fântână şi cărând-o în seră. Este inadmisibil aşa ceva, mai ales pentru o ţară membră UE'', a subliniat Florea Pîrvu.
De aceeaşi părere este şi directorul general al Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR), care a adăugat că România are un potenţial agricol uriaş, dar care nu este exploatat.
''Agricultura alimentară şi mai ales industria alimentară reprezintă un sector care nu e exploatat la adevărata lui valoare. Avem potenţial uriaş în agricultură şi este spre binele nostru să ne folosim în mod inteligent de resursele oferite de mama natură. Ce este iar important, este că trebuie să reducem din exporturile de grâu şi porumb în formă brută, şi să-l producem în loc să-l dăm la alţii, chiar dacă este furajer sau de panificaţie'', a declarat pentru Curierul Naţional Cristian Pârvan, directorul general al CNPR.
Acesta a dat spre exemplu o firmă de macaroane, care ar putea produce şi grâul pe care-l foloseşte la fabricarea pastelor.
Citeste mai mult in Curierul National
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Rusia taxeaza exporturile de grau
- » Oros, MADR: Si fermierii care au porumb afectat de seceta vor fi despagubiti
- » Productiile mari la grau se obtin doar cu o fertilizare echilibrata din toamna!
- » MADR: Productia de grau, secara, orz si rapita, mai mica decat in 2019
- » Exista prea mult grau? Explicatiile Bloomberg
Ultima ora
- » Ancheta privind oile neincinerate recuperate de pe nava Queen Hind
- » Ghidul solicitantului - participare in premiera la scheme de calitate
- » Recomandarile de iarna ale ANSVSA pentru crescatorii si transportatorii de animale
- » Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
Comentarii
0 comentarii