Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza in industria zaharului


Industria zaharului traverseaza, in prezent, o etapa confuza in ceea ce priveste capacitatile acesteia de a se dezvolta, dar si de a se mentine la standardele europene. In acest context, falimentul fabricilor de zahar, lipsa unor masuri de sprijin pentru producatorii de sfecla de zahar, dar si cotele de productie impuse Romaniei de catre Uniunea Europeana, contribuie toate la scaderea productiei autohtone. Pe langa acestea, producatorii de zahar trebuie sa faca fata si scaderii rezervelor mondiale de zahar, care a generat o crestere a pretului de pana la 60%, scrie NewsChannel.ro

Din cele aproximativ 33 de fabrici de zahar ce functionau la inceputul anilor '90, la ora actuala mai sunt active doar opt. Este vorba despre: Agrana Romania - fabricile Roman si Buzau - Zaharul Calarasi, Zaharul Ludus, Marr Sugar Romania - fabrica de la Urziceni - Zaharul Corabia, Zaharul Oradea si Fabrica de zahar Bod. Motivul? Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a generat, in ultimii doi ani, o concentrare a productiei de zahar.


In Romania zaharul se produce in regim de cote de productie, adica o cantitate care nu poate fi depasita. Cotele nationale de productie sunt obtinute prin negocierea Tratatului de Aderare si, ulterior, conform retsructurarii sectorului european al zaharului. Astfel, tara noastra produce circa 100.000 tone de zahar din sfecla de zahar (autohtona) si circa 329.000 de tone e zahar din zahar brut (importuri de zahar brut din trestie de zahar). Asadar, productia romaneasca se ridica la circa 430.000 tone de zahar rafinat, in conditiile in care consumul anual national este de circa 550.000- 600.000 tone de zahar alb. Diferenta dintre ce se produce in tara si consumul anual, adica minimum 120.000 tone, reprezinta importuri de zahar alb din Uniunea Europeana", ne-a explicat Gheorghe Bejan, director executiv al Patronatului Zaharului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit acestuia, comparativ cu media anuala a Uniunii Europene de 38-39 kg zahar/cap de locuitor, Romania are un consum mai redus, in jur de 28-29 kg zahar/ cap de locuitor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016