Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zaharul brazilian, in curand pe toate pietele

zaharul-brazilian-in-curand-pe-toate-pietele

Brazilia urmeaza sa inunde piata mondiala cu zahar. Iata de ce acest lucru se va intampla din cauza schimbarilor cu privire la combustibilii folositi de masini.


Cererea pentru etanol, care in Brazilia este produs in principal din trestie de zahar, ar urma sa inceapa sa scada in 2030, pe masura ce automobilele electrice vor deveni mai raspandite. Aceasta va lasa procesatorii de trestie de zahar din cel mai mare exportator mondial fara alta optiune decat sa produca mai mult zahar.
 
Aceasta tranzitie in cea mai mare economie a Americii Latine este o lovitura pentru piata mondiala a zaharului, iar consecintele dureroase ale surplusurilor mondiale si preturilor reduse vor fi resimtite in tari precum Thailanda si India, care au un cost mai mari de productie. In plus, va fi o lovitura pentru acei producatori de etanol care recent si-au majorat capacitatile de productie.
 
"Este clar ca adaptarea la noile tehnologii va reprezenta o amenintare semnificativa pentru sectorul rafinarii zaharului din Brazilia. Jucatorii din industrie ar trebui sa inceapa sa ia acest lucru in considerare atunci cand vor lua deciziile de investitii de acum incolo", sustine Soren Jensen, care are o cariera de trei decenii in agribusiness.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Conform celui mai pesimist scenariu elaborat de autorii studiului, cererea pentru etanol, care in unii ani a fost responsabila pentru mai mult de 50% din trestia de zahar procesata in Brazilia, ar urma sa inceapa sa scada in 2025 si sa se reduca cu aproximativ 40% pana in 2035. Incepand din 2035 si pana in 2040 o cantitate suplimentara de 20% ar urma sa fie pierduta, ceea ce va lasa cererea de etanol la doar 40% din nivelul actual.
 
Brazilienii au inceput sa adauge etanol in combustibili inca din anii 1970 iar cererea a explodat dupa 2000 cand industria auto locala a inceput sa lanseze pe piata automobile care ruleaza doar pe biocombustibili sau pe un amestec de etanol si benzina. In mod normal brazilienii aleg unul din cele doua tipuri de combustibili in functie de pret.
 
Procesatorii brazilieni de trestie de zahar pot face rapid trecerea de la productia de zahar la cea de etanol, ceea ce le permite sa raspunda la modificarile de pe piata mondiala a zaharului. In perioade in care exista un surplus de zahar, companiile braziliene de procesare de trestie produc mai mult etanol, ceea ce in multe cazuri contribuie la reducerea supraofertei mondiale de zahar.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016