Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carnea de vita din Brazilia, interdictie in Europa

carnea-de-vita-din-brazilia-interdictie-in-europa

Mai multe magazine au luat decizia de a aplica o interdictie pentru carnea de vita din Brazilia. Iata despre ce produse este vorba!


Sase lanturi de supermarketuri din Europa, inclusiv doua detinute de grupul olandez Ahold Delhaize si o subsidiara a Carrefour, au anuntat miercuri seara ca vor inceta sa mai vanda unele sau toate produsele din carne de vita provenita din Brazilia din cauza legaturilor cu defrisarile padurilor amazoniene, transmite Reuters.
 
Promisiunile facute miercuri seara variaza de la incetarea completa a vanzarii oricaror produse din carne provenita din Brazilia, incepand din 2022, cum a promis lantul Lidl Netherlands, pana la masuri mai tintite precum vanzarea anumitor produse din carne de vita, cum este pastrama de vita.
 
Multe dintre produsele vizate de aceasta interdictie au legatura cu grupul brazilian JBS SA, cel mai mare procesator mondial de carne.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Boicoturile sunt o reactie la o investigatie facuta de publicatia Reporter Brasil conform careia grupul JBS achizitioneaza, in mod indirect, vite crescute in zonele defrisate ilegal, conform unei scheme in cadrul careia vitele crescute pe o bucata de teren defrisata ilegal sunt vandute unei ferme care respecta legea dupa care sunt revandute unui abator, pentru a le fi ascunsa regiunea de provenienta.
 
Defrisarea padurilor amazoniene din Brazilia, cele mai mari paduri tropicale ale lumii, s-a intensificat dupa ce presedintele Jair Bolsonaro a fost numit in functie, in 2019, si a eliminat o parte din legile care protejau mediul. Bolsonaro vrea sa promoveze cresterea animalelor si mineritul in padurile amazoniene pentru a scoate regiunea din saracie. Potrivit Reuters, in 2021 defrisarile de paduri amazoniene au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, fiind defrisata o suprafata mai mare decat statul american Connecticut. Cea mai mare parte din terenul defrisat este utilizat pentru cresterea vitelor.
 
Printre alte angajamente facute miercuri seara, Albert Heijn, cel mai mare lant de supermarketuri din Tarile de Jos si totodata o subsidiara a grupului Ahold Delhaize, a anuntat ca va inceta sa mai cumpere orice tip de carne de vita din Brazilia. Si Auchan va elimina unele produse.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016