Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Ouale produse din fasole ajung in curand si in Europa. Pana si gainile risca sa ramana fara loc de munca!
Vanzarile de alternative la produsele alimentare de origine animala sunt in crestere, pe masura ce preocuparile legate de protejarea mediului, sanatate si bunastarea animalelor ii determina pe europeni sa isi reduca consumul de carne de vita sau porc. Pana acum piata a fost dominata de carnea si laptele produse pe baza de plante dar din ce in ce mai multe strat-up-uri si companii alimentare dezvolta branza sau oua pe baza de plante.
Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a decis ca produsul este sigur, ceea ce deschidea calea companiei Eat Just de a accesa piata europeana a oualor, evaluata la 9,2 miliarde de euro. Eat Just isi comercializeaza deja ouale sale pe baza de plante in America de Nord, America Latina si unele parti din Asia, inclusiv China, iar in 2022 mizeaza pe intrarea pe pietele din Marea Britanie si Europa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Credem ca piata europeana este cel putin la fel de mare ca si cea din SUA si posibil chiar mai mare deoarece exista o atitudine mai favorabila cu privire la importanta alimentatiei sustenabile", a declarat directorul Eat Just, Josh Tetrick.
EFSA a ajuns la concluzia ca proteina obtinuta din fasolea Mung este sigura dar a subliniat ca aceasta nu ar trebui sa fie singura proteina din dieta. Desi continutul de proteine ar putea fi similar, ouale Eat Just au un continut mai redus de aminoacizi esentiali decat ouale de gaina, a precizat directorul stiintific de la EFSA, Antonio Fernandez Dumont.
Urmeaza acum ca Executivul comunitar sa aprobe decizia EFSA, procedura care in mod normal dureaza aproximativ sase luni. De asemenea, Comisia Europeana va lua o decizie cu privire la conditiile de utilizare si etichetarea produsului.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.69 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News