Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cuget Liber: Agricultura depinde de sprijinul acordat de stat şi Uniunea Europeană


Vremea ţine cu fermierul în acest an, însă, pentru a scoate o producţie agricolă bună, statul trebuie să continue să-l susţină financiar. Începutul anului 2010 a adus cantităţi însemnate de zăpadă în judeţul Constanţa. Încă un prilej de bucurie pentru fermieri după ce toamna a fost blândă şi bogată în precipitaţii!
Totuşi, pentru a înregistra producţii record comparabile cu cele din 2008, an de referinţă pentru agricultura constănţeană, sectorul are nevoie de susţinere financiară.

Spre deosebire de toamna anului 2008, când precipitaţiile au fost puţine iar grâul a răsărit abia în decembrie, în 2009, terenurile agricole din judeţ au început să înverzească încă din octombrie. Astfel că n-a mai fost nevoie de întoarcerea culturilor, aşa cum s-a întâmplat în anul agricol 2008 - 2009.

În plus, zăpada a acoperit cea mai mare parte a suprafeţelor cultivate, protejând astfel cerealele de gerul năprasnic care s-a abătut şi asupra Constanţei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totuşi, vremea prielnică agriculturii nu este îndeajuns. Pentru a trece peste anul 2009 prost, din punct de vedere al producţiei obţinute la recoltare, fermierii din sectorul vegetal au nevoie de susţinere financiară şi deblocarea rapidă a fondurilor de la Uniunea Europeană. Veniturile de pe urma valorificării producţiei agricole, pentru cultivatorii de cereale care nu au vândut toată recolta, nu mai sunt de actualitate. Preţul cerealelor la principalele burse de mărfuri internaţionale a început să scadă, trend care se manifestă şi în portul Constanţa.

Citeste mai mult in Cuget Liber
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016