Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Monitorul de Vaslui: Cultura fast-food - ruinarea agriculturii ecologice


Melci, fructe de pãdure si ceva porumb, acestea sunt alternativele ecologice la industria fast-food din Vaslui. Incriminate pentru avalansa de E-uri “rele”, hot-dogul si hamburgerul vor fi aspru taxate de Fisc. Din punct de vedere medical, este un ajutor neasteptat pentru sãnãtatea consumatorului, care riscã sã dezvolte tot felul de complicatii medicale si boli. Din nefericire pentru acelasi cumpãrãtor umil, statul “grijuliu” nu s-a gândit la nici o alternativã culinarã sãnãtoasã. Agricultura ecologicã nu a primit încã subventia suplimentarã pe 2009, iar fermierii “eco” sunt priviti în cel mai fericit caz ca niste “ciudati”. În timp ce chimicalele si tot felul de aditivi periculosi umplu rafturile magazinelor, retetele traditionale dispar una câte una.

Prin vestita taxã pe fast-food, Guvernul Boc doreste ca fiecare român sã fie sãnãtos tun. De la o gamã impresionantã de dulciuri si pânã la apetisanta shaorma, se intentioneazã impozitarea la sânge a tuturor E-urilor. Este o initiativã lãudabilã, având în vedere cã mâncarea artificialã tinde sã punã stãpânire pe bucãtãriile noastre. Pe lângã caracterul preventiv, guvernantii dau dovadã si de o viziune economicã irepros abilã prin sustinerea noii taxe. Pe lângã aportul substantial la bugetul sãnãtãtii, tara noastrã va avea o populat ie aptã medical sã se implice sutã la sutã în “hazardul” economiei de piatã. Totodatã, banii adunanti pot fi utilizati pentru programe de sãnãtate si pentru dezvoltarea infrastructurii din sistemul sanitar. Mai mult, în conditiile în care importurile de produse agroalimentare monopolizezã piata, prin introducerea noii taxe, se dã o sansã productiei autohtone. Fermierii vor avea deschise portile marilor lanturi de magazine, iar produsele românesti vor acoperi cererea internã. De asemenea, în rândul tinerilor s-ar dezvolta culturã unei alimentatii sãnãtoase, cu garantia cã generatiile viitoare vor adera la un consum echilibrat. Toate arfi bune si frumoase dacã alternativa la arsenalul de chimicale care ne distruge sãnãtatea nu ar lipsi cu desãvârsire. Consumatorii nu au posibilitatea sã se orienteze spre alimentele sãnãtoase, iar acelasi Guvern nu finanteazã corespunzãtor productia agricolã curatã. În conditii normale, întreaga filierã de produse ecologice trebuie sprijinitã si popularizatã în rândul consumatorilor. Realitatea din teren este cu totul altfel. Taxa pe produsele fast-food se dovedeste a fi o nouã încercare disperatã de a mai strânge bani la bugetul consolidat al statului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in MOni
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton