Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum influenţează criza preţul alimentelor?
Criza mondiala, deprecierea monedei nationale si apropierea sarbatorilor de iarna mentin la cote ridicate preturile alimentelor, sustin analistii economici. Chiar si asa, ei spun ca romanii nu vor renunta la mancare, tigari sau bautura, dar vor incerca sa cumpere cantitati mai mici sau produse cat mai ieftine. In schimb, nu vor mai cheltui banii pe haine sau aparatura electronica si electrocasnica.
“Criza financiara mondiala va avea un sigur efect pozitiv ce va fi simtit imediat si concomitent pe toate pietele : calmarea inflatiei. Cum goana dupa resurse umflase atat pretul petrolului, cat si al tuturor materiilor prime si, mai ales, al alimentelor, punand in pericol tarile vulnerabile mai sarace, cred ca actuala stabilizare a preturilor produselor alimentare la cote mai joase va fi benefica pentru eradicarea malnutritiei”, a declarat, pentru Capital.ro, analistul economic Radu Limpede.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totusi, Limpede spune ca preturile la alimente vor ramane tot ridicate, cel putin pe termen mediu, dar vede şi eventuale efecte pozitive: “in sensul in care va impinge in final tarile duplicitare ale Nordului bogat (SUA, ţări din UE, Japonia) sa reduca drastic subventiile agricole in urma negocierilor din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC)”.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News