Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dacian Ciolos: Consumatorul trebuie educat sa poata identifica si recunoaste un produs romanesc atunci cand il vede pe rafturi
Comisarul european pentru agricultura a vorbit in cadrul unei emisiuni televizate si despre necesitatea asocierii intre producatori, precum si despre efectele benefice ale unei cooperari in domeniul agricol cu Polonia.
Intr-o interventie telefonica avuta in cadrul unei emisiuni televizate, comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos a vorbit despre situatia producatorilor agricoli autohtoni si despre dificultatea acestora de a ajunge cu produsele proprii pe rafturile hipermarket-urilor. In acest sens, Ciolos a precizat ca „nu e suficient sa producem in Romania pentru a gasi produsele respective pe piata romaneasca”.
Totodata comisarul european le-a adresat o recomandare micilor producatori agricoli autohtoni, sfatuindu-i sa se asocieze si sa nu isi mai vanda marfa la negru, intrucat produsele comercializate astfel nu vor ajunge niciodata pe rafturile marilor magazine. „Producatorii trebuie sa se asocieze, sa nu mai vanda la negru, sa iesim la lumina cu productia. Productia la negru nu ai cum sa o vinzi in supermarket”, a declarat Dacian Ciolos in cadrul emisiunii, precizand ca fondurile obtinute de Romania in ultima perioada bugetara ar fi suficiente pentru rezolvarea mai multor probleme, cu conditia sa fie cheltuite respectandu-se masurile introduse in ultimii ani de negociere in politica agricola comuna reformata.
In acelasi timp, comisarul european este de parere ca trebuie lucrat si pentru educarea consumatorului roman pentru a-i indrepta atentia catre produsele autohtone si a-l invata sa le identifice pe rafturile din magazine. „Avem de lucru si cu educarea consumatorului, pentru ca atunci cand e in fata raftului, intr-un hipermarket, si cand poate sa identifice un produs romanesc, sa il cumpere si sa stie si de ce sa il cumpere, ce are in plus un produs romanesc. Pentru toate lucrurile astea veti gasi instrumete si legislative si bugetare in politica agricola comuna. Inclusiv pentru promovarea produselor romaneşti pe piata europeana” a mai precizat Cilos.
In alta ordine de idei, vorbitorul s-a referit si la modelele agriculturilor europene pe care Romania ar trebui sa le urmeze, evidentiind in acest context exemplul Poliniei, una dintre tarile din UE cu o agricultura foarte dezvoltata. In aceasta privinta, Romania nu ar trebui doar sa ia exemplul Poloniei ci ar trebui chiar sa coopereze cu acest stat, cooperare pe care Dacian Ciolos o considera ca foarte benefica.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
„Inainte de a ne uita spre orice alta tara, cred ca e important sa ne uitam spre noi insine si sa abordam lucrurile cu mai multa incredere si cu mai putine complexe. Este foarte important sa ne uitam noi, in primul rand, la resursele noastre si la ce avem de facut. Dupa ce ne-am clarificat lucrurile acasa, cred eu ca o cooperare cu Polonia, de exemplu, ar fi foarte utila. Nu numai ca Romania si Polonia au interese comune in UE, inclusiv in politica agricola comuna, dar si pentru ca Polonia e unul dintre statele membre care a reusit sa foloseasca foarte bine oportunitatea asta de a fi stat membru in UE” a mai declarat acesta.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura