Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dacian Cioloş: Scumpirea alimentelor româneşti nu este justificată
Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, a declarat ieri, răspunzând unei întrebări legate de scumpirea alimentelor, că pentru produsele care au la bază materii prime româneşti "nu se prea justifică" o majorare a preţurilor pentru că a fost un an agricol destul de bun.
"Pentru produsele alimentare care au la bază materii prime agricole româneşti, nu prea se justifică (o eventuală majorare a preţului - n.r.) pentru că a fost un an agricol cât de cât bun", a spus Cioloş, întrebat despre scumpirea alimentelor, potrivit Mediafax.
Acesta a adăugat că nu ministrul Agriculturii decide dacă scumpirile sunt justificate sau nu. În acest context, potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna septembrie preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 0,33% faţă de august 2008 şi cu 7,08% comparativ cu luna septembrie a anului trecut. Totodată, preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a declarat miercuri că preţurile produselor alimentare vor creşte, în condiţiile în care leul se va deprecia în continuare.
El a adăugat că în sectorul cărnii 60-70% din necesarul pentru consum şi prelucrare este acoperit din importuri, iar altă industrie care depinde de livrările din afară este cea a zahărului obţinut din prelucrarea zahărului brut. La rândul lui, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a afirmat că "pe fondul ascendent al monedei euro, preţurile alimentelor nu pot decât să crească", arătând, de asemenea, că produsele cele mai sensibile la devalorizarea leului sunt carnea şi laptele.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Tot miercuri, preşedintele Federaţiei Sindicale Agrostar, Ştefan Nicolae, a arătat că în lunile septembrie-octombrie preţurile la legume au crescut cu 3-5%. Cu toate acestea, reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor nu au precizat un termen de la care preţurile ar putea creşte, arătând că acest lucru depinde de stocurile de materie primă ale firmelor, cât şi de tipul de produse (la unele produse costul materiei prime are o pondere mai mare, la altele mai mică şi, în plus, în cazul produselor cu termen de valabilitate mare, influenţa creşterii costurilor se vede mai târziu).
Sursa: Curierul National
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura