Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dacian Ciolos vrea sa cumparam direct de la fermier. Cum procedam?

dacian-ciolos-vrea-sa-cumparam-direct-de-la-fermier-cum-procedam

Statele membre pot folosi mai bine instrumentele financiare care exista deja in cadrul PAC (politica agricola comuna) pentru a sustine mai mult agricultorii care vor sa comercializeze in circuitele scurte in sectorul alimentatiei locale in UE, a declarat vineri, pentru Agerpres, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, dupa deschiderea conferintei "Local agriculture and short food-supply chains", organizata de Comisia Europeana.


"Pe de o parte, exista o cerere mare pe piata, dar acest tip de produse sunt mai greu de gasit pentru ca piata este mai putin structurata, din partea producatorilor. Pe de alta parte, sunt produse de calitate si diverse, dar nu le gasim suficient in magazine sau in piete, iar prin conferinta de astazi am dorit sa vedem cum putem sustine, prin politicile agricole de sustinere publica, astfel de tendinte, care sunt modelele de succes pe care le putem dezvolta si cum putem combina pe de o parte sustinerea publica si pe de alta parte respectarea normelor sanitar-veterinare", a spus Dacian Ciolos.

Dupa cum a explicat comisarul european, circuitele de comercializare actuale favorizeaza marile magazine si lanturi de distributie, iar sectorul care vizeaza pietele locale si circuitele scurte de comercializare este destul de atomizat. in plus, nu exista instrumente de promovare publicitara suficiente. "Prin reforma PAC vrem sa punem mai bine in valoare acest tip de produse si piete", a spus Ciolos.

in opinia sa, circuitele comerciale scurte in sectorul alimentatiei locale in Uniunea Europeana ofera un potential considerabil, insa in acelasi timp exista contradictii si prejudecati. "Pe de o parte, cererea exista. Pe de alta parte, ea nu este suficient de bine structurata, suficient de bine identificata sau suficient de accesibila. (...) Nu mai putin adevarat este ca toate lucrarile de care dispunem indica asteptari mari ale consumatorilor in ceea ce priveste produsele locale. Aceste asteptari au fost inca o data evidentiate cu ocazia sondajelor desfasurate chiar anul trecut in Marea Britanie si Germania.

Pe de o parte, conform rezultatelor unui sondaj Eurobarometru, un consumator din doi regreta faptul ca produsele locale sunt greu de gasit si de diferentiat de celelalte produse. Pe de alta parte, lipsesc structurile, iar prejudecatile legate de acest mod de comercializare se fac inca puternic simtite in anumite medii politice si economice", a mentionat comisarul european pentru agricultura in conferinta "Local agriculture and short food-supply chains".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


in prezent, in pofida lipsei de sprijin si de recunoastere, nu mai putin de 15% din exploatatiile Uniunii Europene isi desfac deja mai bine de jumatate din productia proprie pe pietele locale.

Serviciile locale de aprovizionare cu alimente dispun de un potential considerabil si corespund atat unei viziuni moderne asupra raportului fata de alimentatie, cat si unei viziuni a competitivitatii economice si a eficacitatii sociale si de mediu a agriculturii europene. Un avantaj al acestor servicii este evitarea transportului pe distante lungi, dar in plus ele favorizeaza si dezvoltarea economica a teritoriilor, oferind consumatorilor posibilitatea de a juca rolul de actori ai dezvoltarii economice locale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016