Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daea vrea refacerea irigatiilor pentru 3 milioane de ha

daea-vrea-refacerea-irigatiilor-pentru-3-milioane-de-ha

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a declarat in cadrul vizitei de lucru de la Sistemul de Irigatii Galesu, din judetul Constanta, ca ministerul sau are in proiect refacerea intregii suprafete irigate de trei milioane de hectare amenajate pana in anul 1989.


In cadrul vizitei la amenajarea de irigatii Carasu - Galesu, din judetul Constanta, investitie in valoare de 6.102.469 lei, ce asigura captarea apei din Canalul Dunare-Marea Neagra pentru irigarea a 4.694 ha, ministrul Petre Daea a explicat ca lucrarile la statia de baza pentru pompare si la cele doua canale de aductiune din teren s-au finalizat cu un an mai devreme, in conditiile in care atat anul trecut cat si anul acesta au fost sistate temporar, pentru a putea asigura necesarul de apa fermierilor.
 
''Este una dintre numeroasele investitii pe care le avem in derulare in tara. Unul dintre obiectivele importante pentru agricultura, din programul de guvernare, a fost reabilitarea sistemului de irigatii, atat de necesar mai ales in conditiile actuale si de perspectiva, avand in vedere ca schimbarile climatice sunt o realitate. Sunt in lucru 47 de obiective similare, iar alte 10 santiere vor fi deschise in toamna, fiind vizate in total peste 1 milion de ha. Noi am stabilit un plan prin programul de guvernare si am asigurat finantarea necesara pentru a ajunge in 2020 la cele doua milioane de hectare irigate. Urmarim fiecare punct de lucru, fiecare zona, indiferent unde se afla. Am fost in Covasna, pe marginea Oltului, acum suntem aici, in Constanta, la aceasta statie de pompare de la Galesu, care era dezafectata si azi porneste la buton. Este un obiectiv pus in functiune cu un an mai devreme'', a afirmat Petre Daea.
 
In context, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a afirmat ca pentru judetul Constanta a fost intocmit un proiect de suplimentare a lucrarilor de reabilitare a suprafetelor irigate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
''Anul acesta ne ducem pe 40.000 de hectare de irigatii. Am facut din nou analize si ne-am propus sa realizam suplimentar, din 2020, lucrari pentru irigatii pe circa 70.000 de hectare de teren arabil si vrem ca in Romania, in viitor sa reabilitam suprafata de trei milioane de hectare, adica atingerea capacitatii de irigare ce a fost profilata pana in anul 1989. Si vom creste aceasta suprafata, ulterior. De la anul vom putea vedea si continuarea lucrarilor din Sistemul Siret-Baragan, unde am dat drumul anul trecut primului agregat de pompare si am putut iriga primele suprafete de teren'', a precizat ministrul Daea.
 
In perioada 1970-1990 in judetul Constanta au fost amenajate pentru irigatii 421.319 hectare de teren arabil, iar judetul Tulcea alte 159.920 de hectare, la dispozitia agricultorilor fiind pusa o vasta retea de statii de pompare si canale de aductiune ce preluau apa pentru udare din Dunare si din lacurile componente ale complexului Razelm Sinoe. In anul 2017, administratorul acestei retele de irigatii, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF), mai avea operationale sisteme de pompare si aductiune pentru irigarea a 120.000 de hectare, in judetul Constanta, conform datelor oficiale de la acel moment.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016