Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Daniel Constantin: Agricultura ecologica, zootehnia si productia vegetala ne pot ajuta sa ne impunem pe piata europeana
Ministrul considera ca acestea sunt principalele trei sectoare care fac ca agricultura romaneasca sa mearga bine.
Rezultatele bune obtinute la productia de grau si porumba dar si progresele facute in comeniul agriculturii ecologice si cel al zootehniei, l-au determinat pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, sa declare ca Romania are sanse reale de a se impune pe piata europeana datorita acestor trei sectoare.
Acesta a precizat ca isi doreste ca agricultura ecologica sa devina un adevarat ambasador al agriculturii romanesti, precizand ca la acest moment, chiar daca productia nu aduce profituri insemnate, calitatea produselor este una superioara. „Dorim ca agricultura ecologica sa devina un ambasador chiar daca nu putem vorbi de mari valori, dar putem vorbi de calitatea produselor romanesti. Daca vom stimula, asa cum incercam sa stimulam, agricultura ecologica, cred ca vom avea sansa si cu celelalte produse” a declarat cu referire la acest subiect Daniel Constantin.
Pe de alta parte, ministrul a vorbit si despre productia vegetala, care in ultima vreme a plasat Romania pe primele locuri printre tarile UE, mai ales in ceea ce priveste productia de grau si porumb. „Romania va ramane, ca tara, un granar si sper sa redevina un granar, cel putin pentru aceasta zona, pentru ca suntem recunoscuti cu o productie, cel putin la porumb, pe primele locuri in Europa. Avem si alte produse in care ne situam in primele 5-7 state ale UE. Cred ca in continuare productia vegetala va fi pe primul loc si ne va impune la acest capitol pe pietele europene”, mai precizeaza ministrul de resort.
In ceea ce priveste zootehnia, ministrul considera ca adevaratul potential nu a fost suficient valorificat pana la acest moment, tinand cont de faptul ca Romania dispune de nu mai putin de 4,5 milioane de hectare de pasuni. Suntem tara cu cele mai mari suprafete de pasuni, ceea ce inseamna un potential zootehnic insemnat, mai ales in ceea ce priveste vacile de lapte. Pentru o cat mai buna valorificare a acestui potential, Daniel Constantin spune ca fermierii primesc subventii foarte tentante, iar in ultima perioada efectele au inceput sa se faca simtite.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Anul trecut, Romania s-a aflat pe primul loc in Uniunea Europeana la suprafata cultivata cu porumb, insa a ocupat pozitia a doua in ceea ce priveste productia, din cauza unui randament net inferior fata de Franta, prima clasata. Suprafata cultivata cu porumb a fost de 2,580 milioane de hectare in Romania, fata de 1,849 milioane de hectare in Franta, iar productia a totalizat 11,373 milioane de tone de porumb, cu 4 milioane mai putin decat cea obtinuta de francezi.
In ceea ce priveste agricultura ecologica, Romania are, de asemenea, un potential foarte mare, dispunand de o suprafata de 300.000 de hectare de tern arabil certificat ecologic pentru productie si alte 500.000 de pajisti. La finele anului trecut existau 15.000 de operatori inregistrati in sistem, iar Romania exporta 80 la suta din productie, in special materie prima si foarte putine produse procesate.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News