Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin estimeaza ca aproximativ 700 de comune vor obtine fonduri pentru infrastructura prin PNDR 2014-2020

daniel-constantin-estimeaza-ca-aproximativ-700-de-comune-vor-obtine-fonduri-pentru-infrastructura-prin-pndr-2014-2020

Cele 1,1 miliarde de euro puse la dispozitie din fonduri europene vor fi folosite pentru constructii sau reabilitare de drumuri, scoli dispensare si alte lucrari de infrastructura.


Intr-un interviu acordat recent pentru Hotnews.ro, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a precizat ca numarul comunelor care vor beneficia de alocari de fonduri prin programul PNDR 2014-2020, pentru lucrari de infrastructura, va fi mai mic decat cel al localitatilor care au beneficiat de sprijin financiar venit din aceeasi sursa, in cadrul PNDR 2007-2013. Astfel, din totalul de 3.200 de comune existente in Romania, doar aproximativ 700 vor beneficia de acesti bani, in timp ce in etapa precedenta a programului de finantare, numarul localitatilor beneficiare a fost de 800.
 
Banii sunt alocati prin submasura „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si forestiere”, careia ii sunt alocate in acesta etapa 1,1 miliarde de lei, din totalul de 8 miliarde alocate pentru PNDR2014-2020. Suma este mai mica decat cea alocata in etapa precedenta, cand localitatilor rurale l-eau fost puse la dispozitie 1,3 miliarde de euro, ceea ce explica si numarul mai mare de comune care au beneficiat de aceasta submasura.
 
Ministrul a mai precizat in cadrul interviului ca la nivelul localitatilor rurale se simte nevoia acestor fonduri pentru lucrari de infrasctuctura, dovada ca in etapa trecuta au fost primite circa 3.000 de cereri de finantare. E de asteptat ca si de aceasta data numarul cererilor sa fie la fel de mare, insa numarul localitatilor care vor primi finantari va fi mai mic. „Nu am putut sa finantam cu acele fonduri decat aproape 800 de comune, unde s-au facut infrastructura rutiera, canalizare. Mi-as fi dorit sa avem fonduri mai mari si cred ca la negocierea din 2013 Romania a pierdut. Propunerea Comisiei Europene catre Consiliu a fost pentru alocarea mai mare, dar asta e mai putin important. Trebuie sa-i atragem pe cei pe care ii avem, intr-adevar. In perspectiva 2014-2020, aproape 700 de comune vor primi finantare prin fondurile de dezvoltare rurala” a declarat ministrul Daniel Constantin in cadrul interviului.
 
Cele aproximativ 700 de comune ale caror solicitari vor fi aprobate spre finantare in cadrul PNDR 2014-2020 va trebui sa foloseasca banii pentru infiintarea, extinderea si imbunatatirea retelei de drumuri de interes local, infiintarea, extinderea si imbunatatirea retelei publice de apa, infiintarea, extinderea si imbunatatirea retelei publice de apa uzata. In acelasi timp, fondurile pot fi investite si in proiecte ce presupun modernizarea sau extinderea infrastructurii educationale sau de ingrijire, respectiv infiintarea si modernizarea, inclusiv dotarea gradinitelor si a creselor, infiintarea si modernizarea, inclusiv dotarea unor unitati de tip after-school, extinderea si modernizarea institutiilor de invatamant secundar cu profil agricol. Nu in ultimul rand, submasura se refera si la investitii aferente serviciilor medicale, cum ar fi infiintarea de noi dispensare medicale sau renovarea pri modernizarea celor deja existente.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016