Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
De ce mănâncă românul 100 de kilograme de pâine pe an
Numeroasele sortimente de pâine care se găsesc acum pe rafturile magazinelor au şters amintirea vremurilor în care acest produs era considerat aliment de lux.
„Înainte şi după al doilea război mondial, lumea mânca multă mămăligă, iar pâinea era consumată de sărbători. Mai târziu, când s-a dezvoltat agricultura, am început să producem şi noi pâine", explică Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentaredin Bucureşti.
Tot din cauza sărăciei, oamenii obişnuiau să mănânce fructele cu pâine. În mod normal, obiceiul nu este însă recomandat, deoarece riscaţi să vă îngrăşaţi din cauza conţinutului de zahăr din cele două produse. Carmen spune că mai consumă din când în când struguri cu pâine, pentru că-i place gustul şi pentru că-i ţine de foame atunci când nu are timp să-şi cumpere mâncare.
Nu mai mult de cinci felii pe zi
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Un român mănâncă în jur de 100 kilograme de pâine într-un an, faţă de 60 de kilograme, cât consumă în aceeaşi perioadă alţi europeni. Un adult cu greutatea normală ar trebui să consume cinci felii de pâine pe zi, de preferat împărţite în aşa fel încât la cină să nu mănânce mai mult de o felie. Senzaţia că nu vă săturaţi fără pâine vine tot din obişnuinţă, mai spun specialiştii. „E o chestiune de autosugestie. S-au făcut experimente în care subiecţilor li se dădea acelaşi vin, dar pe sticle erau etichete diferite. Când au fost puşi să descrie gustul, părerile erau total diferite. Dacă ai mâncat pâine de mic, s-a creat această obişnuinţă şi percepţia creierului e că dacă nu mănâncă pâine nu se satură", spune Mencinicopschi.
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News