Pentru că are mai multă sare decât prevăd normele europene, un covrig specific zonei Bavariei ar putea deveni motiv de dispută între producătorii germani şi Bruxelles.
Unul dintre produsele de panificaţie tradiţionale din Bavaria riscă să-şi piardă "identitatea" din pricina normelor europene. Este vorba despre bretzel, un covrig cu multă sare specific acestei zone a Germaniei, transmite AFP. Brutarii bavarezi au făcut front comun şi sar în apărarea covrigului care, pare-se, are prea multă sare.
Uniunea Europeană ia în calcul o directivă prin care să limiteze drastic cantitatea de sare din produsele de panificaţie. Desigur, întru binele şi sănătatea consumatorilor. Noile norme ar prevedea o cantitate maximă de un gram de sare per kilogram de produs. Or, în prezent, bretzelul conţine cam 15 grame de sare per kilogram, iar respectarea normelor i-ar ştirbi prestigiu şi imaginea. Asta pentru că acest covrig este faimos şi datorită sării grunjoase cu care este presărat.
Citeste mai mult in Jurnalul National
Unul dintre produsele de panificaţie tradiţionale din Bavaria riscă să-şi piardă "identitatea" din pricina normelor europene. Este vorba despre bretzel, un covrig cu multă sare specific acestei zone a Germaniei, transmite AFP. Brutarii bavarezi au făcut front comun şi sar în apărarea covrigului care, pare-se, are prea multă sare.
Uniunea Europeană ia în calcul o directivă prin care să limiteze drastic cantitatea de sare din produsele de panificaţie. Desigur, întru binele şi sănătatea consumatorilor. Noile norme ar prevedea o cantitate maximă de un gram de sare per kilogram de produs. Or, în prezent, bretzelul conţine cam 15 grame de sare per kilogram, iar respectarea normelor i-ar ştirbi prestigiu şi imaginea. Asta pentru că acest covrig este faimos şi datorită sării grunjoase cu care este presărat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Jurnalul National
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News