Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descentralizare: Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Dolj a trecut in subordinea Consiliului Judetean
La data de 30 decembrie 2009, în Monitorul Oficial a fost publicată o Hotărâre de Guvern privind înfiinţarea camerelor agricole judeţene, prin reorganizarea oficiilor şi centrelor de consultanţă agricolă judeţene, aflate în subordinea Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă. Odată cu această hotărâre de reorganizare a oficiilor şi centrelor de consultanţă agricolă judeţene, s-a luat şi decizia ca acestea să devină instituţii publice descentralizate, cu personalitate juridică, în subordinea consiliilor judeţene.
Aceste dispoziţii sunt prevăzute la art. 1 alin. 2 din Hotărârea de Guvern nr. 1609: „Camerele agricole judeţene înfiinţate potrivit dispoziţiilor alin. 1 sunt instituţii publice descentralizate, cu personalitate juridică, în subordinea consiliilor judeţene şi în coordonarea tehnico-metodologice a Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă, finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat”.
Subvenţiile vor fi asigurate prin transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării rurale, şi vor fi aprobate anual prin legea bugetului de stat ca anexe la bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, repartizate pe judeţe.
Personalul camerelor agricole judeţene se va constitui din personalul existent la oficiile de consultanţă agricolă judeţene, ce se consideră transferat în interesul serviciului sau, după caz, preluat. Acesta va fi încadrat la camerele agricole judeţene în termen de maximum 60 de zile, cu respectarea prevederilor art. 6 alin. 3 – 6 din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Patrimoniul oficiilor de consultanţă agricolă judeţene, cu excepţia terenurilor agricole aflate în administrare, va fi preluat de către camerele agricole judeţene, pe bază de protocol de predare-preluare, încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărâri de Guvern, conform ultimului bilanţ contabil, cu obligativitatea păstrării destinaţiei şi funcţionalităţii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Cuvantul Libertatii
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura