Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezbatere: Marul cu vierme vs. Marul estetic

"In Romania se pot realiza productii rentabile de mere si de foarte buna calitate. Iar aceasta productie ar putea satisface nevoile populatiei. Din pacate, marile magazine importa mere cu aspect placut, dar de o calitate indoielnica." - Valeriu Tabara


Se cunoaste faptul ca marul, ca fruct, este considerat intr-o mare parte a globului (in zonele temperate mai ales) drept o regina a fructelor, cu consum vara-toamna.
Pentru merele puse in comert se pun doua probleme:

1. Aspectul comercial, fructe mari, cu aspect sanatos si placut, o culoare cat mai intensa si mai ales bine scoasa in relief, pulpa semi-tare, poroasa, semi-fainoasa, putin zemoasa.
2. Aspectul natural, dat de marimea mai mica, culoare specifica soiului si o aroma bine conturata, simtita din apropiere (chiar daca nu se duce fructul la nas), pulpa tare, zemoasa. Toate acestea se gasesc la fructele care nu provin din culturi cu un grad mare de intensivizare. La astfel de fructe pot aparea pe suprafata lor si semne ale atacului de daunatori (vierme) dar si de boli (rapan) fara ca acestea sa aiba o intensitate si frecventa mare. Prezenta unor astfel de semne indica faptul ca nu s-a exagerat cu folosirea de produse insecto-fungicide, in cantitati mari sau mai ales ca numar mare de tratamente.

Mai trebuie stiute doua lucruri. Mai intai, ca productia de mere si aspectul comercial de inalt nivel sunt date de doza de ingrasaminte chimice si organice aplicate, de numarul mare de tratamente chimice (uneori 8-10) si de tipul de insecto-fungicide aplicate. Din astfel de tehnologii rezulta fructe frumoase, cu o culoare de baza, slab evidentiata, cu aroma si gust slab evidentiate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Participa la dezbaterea Hotnews.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016