Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diferenta de curs valutar aferenta platilor catre beneficiari ai PNDR va fi acoperita de Ministerul Agriculturii

diferenta-de-curs-valutar-aferenta-platilor-catre-beneficiari-ai-pndr-va-fi-acoperita-de-ministerul-agriculturii

Guvernul Romaniei a validat marti, 30 aprilie, Ordonanta de Urgenta prin care se reglementeaza diferenta nefavorabila de curs valutar aferenta platilor facute de beneficiarii privati ai PNDR catre furnizori, in scopul achizitionarii de utilaje, echipamente tranzactionate in euro.


O data cu aprobarea acestui act normativ, se clarifica absorbtia de fonduri pentru proiectele acordate prin masurile 121, 123, 312, 313 din PNDR in vederea achizitionarii de utilaje si echipamente contractate in euro. Limita este de cel mult 15% din valoarea initiala a contractului in lei.

Hotararea a fost luata datorita dificultatilor intampinate de beneficiarii privati, in implementarea proiectelor depuse pe masurile de investitii din cadrul PNDR, dificultati create de diferenta de curs valutar, acestea fiind semnalate de catre acestia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

In prezent, se lucreaza la 2460 de contracte pe masurile 121, 123, 312, 313, cu o valoare totala de aproximativ 1,53 miliarde de euro cu un rest de plata de circa 1,19 miliarde de euro. Prin extrapolare, se ajunge la o valoare a achizitiilor externe, pentru toate contractele, de 612 milioane de euro. In acest fel se inregistreaza o pierdere in urma decontarilor acestor achizitii de catre beneficiari de aproximativ 374 milioane de lei. Aceasta suma, destinata pentru 500 de proiecte, este acoperita intr-un procent de 20 % prin cofinantare nationala, adica aproape 75 de milioane de lei, iar restul de 80% vine de la Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR).

“Urgenta adoptarii prezentului act normativ consta in evitarea pierderii finantarii europene prin dezangajarea alocarii aferente masurilor din PNDR, in contextul finalizarii perioadei de programare 2007-2013, respectiv imposibilitatea incheierii de contracte noi cu finantare nerambursabila europeana in situatia angajarii totale a alocarii financiare aferente masurilor din PNDR, intrucat sumele care ar putea rezulta din rezilierea contractelor de finantare din motivul imposibilitatii suportarii de catre beneficiari ai proiectelor depuse pe masurile din PNDR, a efortului financiar suplimentar rezultat din acoperirea diferentelor nefavorabile de curs valutar nu mai pot fi realocate pentru finantarea unor noi contracte” anunta Guvernul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h






Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016