Asociatia Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” sustine prin Targul Taranului micii fermieri si produsele locale. Asyfel, in 5 si 6 februarie vor fi prezentate publicului produsele familiei Cucos, tinerii Liliana si Bogdan, din Fratautii-Vechi, judetul Suceava. Ei sunt a doua generatie de producatori de lactate, fiind personal implicati in afacere.
Proiectul lor completeaza economia rurala a zonei, pentru ca prelucreaza lapte de la micii fermieri din zona, care detin 3-7 capete de vaci.
Localitatea este la Fratautii-Vechi se afla la poalele Obcinele Bucovinei, la 8 kilometri de Radauti. Familia Cucos prezinta in acest week-end la Targul taranului cascaval din lapte de vaca, obbtinut prin oparirea casului. Liliana si Bogdan vor avea pe masa cascaval cu nuca, cascaval cu busuioc, cascaval cu negrilica, cascaval cu ardei si verdeata, cascaval cu boabe de mustar brun, cascaval afumat in afumatoare de lemn cu rumegus de fag si cetina de brad. Este folosita cea mai veche si cunoscuta intrebuintare a semintelor de negrilica, pentru aromatizarea branzeturilor - reteta mostenita de la parinti.
Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Slow Food Valahia Gusturilor sunt doua grupuri care militeaza pentru sustinerea micilor fermieri si promovarea produselor locale, prin principalul lor proiect Targul taranului/Earth Market dar si prin proiecte educationale.
Proiectul lor completeaza economia rurala a zonei, pentru ca prelucreaza lapte de la micii fermieri din zona, care detin 3-7 capete de vaci.
Localitatea este la Fratautii-Vechi se afla la poalele Obcinele Bucovinei, la 8 kilometri de Radauti. Familia Cucos prezinta in acest week-end la Targul taranului cascaval din lapte de vaca, obbtinut prin oparirea casului. Liliana si Bogdan vor avea pe masa cascaval cu nuca, cascaval cu busuioc, cascaval cu negrilica, cascaval cu ardei si verdeata, cascaval cu boabe de mustar brun, cascaval afumat in afumatoare de lemn cu rumegus de fag si cetina de brad. Este folosita cea mai veche si cunoscuta intrebuintare a semintelor de negrilica, pentru aromatizarea branzeturilor - reteta mostenita de la parinti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Slow Food Valahia Gusturilor sunt doua grupuri care militeaza pentru sustinerea micilor fermieri si promovarea produselor locale, prin principalul lor proiect Targul taranului/Earth Market dar si prin proiecte educationale.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News