Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dumitru: Ministerul Agriculturii nu poate opri ploaia şi nu poate lua rolul albinelor


Mihail Dumitru - foto: MediafaxMinistrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a afirmat, joi, că instituţia pe care o conduce nu poate opri ploaia şi nu poate lua rolul albinelor, ca răspuns la acuzaţiile unor fermieri că este responsabil pentru situaţia dezastruoasă din agricultură din ultima perioadă.
"Ce poate face Ministerul Agriculturii? Să ia rolul albinelor? Mi s-a reproşat că din cauza ploii albinele nu mai pot căpăci fagurii", a spus Dumitru, la seminarul Mediafax Talks about Romanian Agriculture.

El a adăugat că instituţia pe care o conduce nu poate opri ploaia, care a produs în acest an pagube semnificative în agricultură.

Anterior, Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor din Agricultură (FNPAR), a spus că, ascultând discursurile ministrului, şi-a dat seama că agricultura românească are de toate, doar că fermierii nu le pot folosi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"L-aţi chemat la negocieri pe agricultor, acest om năpăstuit căruia nu i s-a dat nimic, dar i s-a luat şi ce avea? De ce în România nu sunt credite pentru agricultură cu o dobândă sub 6%?", l-a întrebat Matei pe ministru.

El a mai spus că fermierii români au proiecte bune, dar care se lovesc de problema finanţării. În plus, dobânda la credite este de 15-20%.

"Nu suntem agricultori europeni, ci suntem cobaii Europei. Credeţi că fermierul român poate rezista cu o subvenţie inexistentă? Vreţi să fim o ţară în care peste ani să vină turiştii şi să vadă că aici a trăit cândva poporul român?", a continuat preşedintele FNPAR.

El a afirmat că anul trecut agricultorii care şi-au făcut asigurări nu au primit niciun leu, pentru că statul nu a dat o lege prin care seceta să fie considerată factor de calamitate. Din acest motiv, o mare parte dintre agricultori a refuzat să se asigure în acest an.

"Trebuie să ne sperie viitorul. În următorii doi-trei ani, cu acest «magnific» sprijin pe care îl primim vom termina definitiv cu agricultura", a adăugat Matei.

El crede că în acest an mulţi dintre agricultori vor da faliment.

"Am avut doi miniştri foarte buni în agricultură, pe Remeş, care a fost îngropat pentru un cârnat şi o palincă, şi pe Tabără, care a fost îngropat pentru că n-a fluierat cum cânta un partid. Ne doream un ministru specialist sau unul politic. Nu avem nici una, nici alta. Avem un ministru de la Bruxelles", a încheiat preşedintele FNPAR.

În timp ce ministrul Agriculturii vorbea, doi fermieri discutau în sală: "Ăsta face doar ce zice Cioloş, iar Cioloş face ce spun alţii".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016